Resmen silah

Terörün el verdiği molotof, resmen silah sayıldı. Serap'ı örnek gösteren Van. 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 2 sanığı 12'şer yıl hapse çarptırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Kasım 2011 Güncelleme 29 Kasım 2011, 01:30
Resmen silah

İÇİNDEKİLER

Kanlı terör örgütü PKK'nın sokak eylemlerindeki silahı olan molotofkokteyli, resmen silah sayıldı. Emsal oluşturacak karar, Van'da alındı. PKK'nın şehir yapılanması olan KCK soruşturması kapsamında Kadir C. ile Yunus İ., teknik takibe alındı. Yapılan takip sonrası Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, harekete geçti. Kadir C. ve Hakan Z. isimli iki şüpheli, 4 adet molotofkokteyli, 16'lı havai fişek ve rampası ile yanıcı madde dolu şişelerle birlikte yakalandı.

MALZEMELER DE DAHİL
Sanıklar hakkında, Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "silahlı terör örgütü üyesi olmak ve silahlı terör örgütüne silah sağlama suçu"ndan dava açıldı. Yaklaşık 1 yıldır süren yargılama sonunda Hakan Z. ile Kadir C., 12 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme gerekçeli kararında ise molotofkokteylleri, havai fişekler ile molotofkokteyli yapımında kullanılan maddeleri "silah" saydı. Mahkeme, emsal teşkil edecek kararını 2 yıl önce öldürülen Serap Eser'e dayandırdı.

Molotofu terör örgütünün silahı sayan mahkeme, gerekçeli kararında şu ifadeleri kullandı: "Kasım 2009'da İstanbul'da İETT otobüsüne molotofkokteyli atılması sonucu yanarak yaralanan lise son sınıf öğrencisi Serap Eser daha sonra hayatını kaybetmişti. Bu olay, bir tek molofofkokteylinin bile toplum ve insan hayatı açısından hangi sonuçlara yol açabileceğini göstermiştir. Tüm bu nedenlerle; sanıkların örgüt içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olmadan, örgütün amacını bilerek bu amaçların gerçekleştirilmesine yönelik faaliyetlerde kullanılmak üzere dosyamıza konu patlayıcı maddeleri naklettiklerinden, TCK'nun 315. maddesi gereğince cezalandırılmalarına karar verilmiştir."