Key Ödemeleri ne zaman?

KEY ödemesi yapılmayanlara, faiziyle birlikte ödeme yapılmasını öngören yasa teklifi verildi.

Giriş Tarihi 21 Ekim 2009, 00:00 Güncelleme 21 Ekim 2009, 16:10

İÇİNDEKİLER

CHP İstanbul Milletvekili Esfender Korkmaz, Adana Milletvekili Hulusi Güvel ve Adıyaman Milletvekili Şevket Köse ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, çıkarılan yasa ile 6 ay içinde yapılması öngörülen KEY ödemelerinin aradan 2 yıl geçmesine rağmen tamamlanamadığını belirtti. 2009 yılı Bütçe Kanunu sürenin en son 28 Haziran 2009 tarihine kadar uzatıldığını, ancak buna rağmen prosedürün tamamlamadığını ve tasfiye halindeki Emlak Bankası'nın ödeme yapılması için yasa gerektiği görüşünde olduğunu kaydeden Korkmaz, ''Hükümetin işi savsakladığını ve adım atmadığını'' öne sürdü.

''Bütçe açığı çok arttı. Hükümet, mümkün mertebe bunu çalışanlar üzerinden kapatmak istiyor. KEY ödemelerinin aksatılması bunun bir parçası'' görüşünü dile getiren Korkmaz, yasaya gerek olmadan ödemenin mümkün olduğunu, ancak konunun sürüncemede kalmaması için yasa teklifi hazırladıklarını
kaydetti.

Teklife göre, başvuru ve ödemenin takvime bağlanması kaldırılıyor. İlgili kurumların listeleri eksiksiz hazırlamaları için bir yıllık süre veriliyor. Ödeme için başvuruya gerek olmayacak.

Korkmaz, ''Devlet vergi alırken kimden ne alacağını biliyor. KEY konusunda da kimden ne kestiğini bilmesi gerekiyor. Neden başvuru istiyor? Başvuru istenmesinin nedeni 'almayan olursa devlete kalsın' mantığıdır. Teklif ile başvuru şartı kaldırılıyor'' diye konuştu.

Teklife göre, 31 Ekim 2009 tarihine kadar ödeme yapılmayanlara bu tarihten itibaren gelir vergisi gecikme faizine eşit faiz ödemesi de yapılacak.