Bankaya kırmızı kart

Fenerbahçeli Emre Belözoğlu, banka masrafına savaş açanlar arasına katıldı. 8 yıl önce kullandığı kredi için 44.8 bin lira komisyon masrafı ödeyen ünlü futbolcu, bunu faiziyle geri istiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ocak 2015 Güncelleme 09 Ocak 2015, 01:08
Bankaya kırmızı kart

İÇİNDEKİLER

Aldıkları ücretlerle tüketicileri bezdiren bankalara dava yağıyor. Bankaya ödediği masrafın iadesi için yargıya başvuranlar arasına Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu da katıldı. 2006'da kullandığı kredi için bankaya 44 bin 841 lira komisyon masrafı ödeyen Belözoğlu, bu parayı geri almak için harekete geçti. Belözoğlu, İstanbul Tüketici Mahkemesi'nde avukat Mahir Işıkay aracılığıyla bankaya dava açtı.

FAİZİYLE İSTİYOR
Dava dilekçesindeki iddialara göre; ünlü futbolcu davalı bankadan 6 Ekim 2006'da bireysel kredi kullandı. Banka, Belözoğlu'ndan 'komisyon masrafı' adı altında ücret aldı. Belözoğlu, 28 Ağustos 2014'te masrafın hangi hizmete ilişkin olarak alındığı konusunda bilgi verilmesi için bankaya yazılı bildirimde bulundu. Banka bu isteğe cevap vermedi. Belezoğlu'nun avukatının sunduğu dava dilekçesinde, "Banka, Belözoğlu'na Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde herhangi bir bilgi vermemiştir. Zaten kredi kullandırmak suretiyle kazanç elde etmekte olan bankanın kredi komisyonu adı altında müvekkilimden haksız ve dayanaksız olarak ayrıca komisyon tahsil etmesi usulsüz ve yasaya aykırıdır. 44 bin 841 lira 88 kuruş tutan komisyonun, ödeme tarihinden itibaren işleyecek olan en yüksek faizle birlikte müvekkilime iadesi gerekmektedir" denildi.

Ali OKTAY