Öğrencilere burs yağmuru

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Temmuz 2011 Güncelleme 20 Temmuz 2011, 22:06
Öğrencilere burs yağmuru

İÇİNDEKİLER

LYS'de başarılı olan adaylar, İstanbul Aydın Üniversitesi'nde özellikle burs konusunda diğer adaylara göre birçok avantaj elde ediyor. Başta, LYS'de derece kazanmış öğrenciler olmak üzere burs seçeneklerini ilk 10 bine kadar çoğaltan İstanbul Aydın Üniversitesi "onur bursu", "üstün başarı bursu", "tercih bursu" ve "kurucu vakıf bursu" gibi çok sayıda ve kapsamda bursla öğrencilerine destek oluyor.
Başarılı ve imkânı kısıtlı olan öğrencilerin desteklenmesi gerektiğini belirten İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın, "Üniversitemize burslu olarak yerleştirilen öğrencilerin dışındaki öğrenciler de destek bursları ile ödüllendirilmekte. Ön lisans ve lisans programlarından birini sıralamada ilk beşe yazanlar veya başarılı sporcularımız da burs imkânı elde etmekteler" diye konuştu.

ONUR BURSU
İstanbul Aydın Üniversitesi'nin lisans programlarından DİL puanı ile öğrenci alınan bölümler dışındaki lisans programlarından birini ilk üç sırada tercih eden ve kesin kayıt yaptıran öğrencilere "Onur Bursu" veriliyor. LYS sonucuna göre; ilk 1000'e giren adaylara ücretsiz lisans eğitimi, yurt dışında yüksek lisans ve doktora eğitimi ve aylık 500 TL burs desteği veriliyor. 1001 ve 5000 arasındaki adaylara Aydın Üniversitesi'nde ücretsiz lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi veriliyor. 5001 ve 10 bin arasındaki adaylara ise lisans, yüksek lisans ve doktora öğrenimlerinin yüzde 50'si burs olarak veriliyor.

TERCİH BURSU
İstanbul Aydın Üniversitesi'nin ön lisans ve lisans programlarından birini bir, iki, üç, dört ve beşinci sırada tercih eden öğrenciler ÖSYM tarafından yapılan merkezi yerleştirme sonucu tercih edilen bölüme yerleşme sırasına bakılmaksızın yüzde 30 oranında öğrenimleri süresince destek bursu alıyor.

ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUKLARINA BURS
İstanbul Aydın Üniversitesi'nin tüm lisans ve ön lisans programlarına kesin kayıt yaptıran;
* Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Teşkilatı, Milli Eğitim mensuplarının çocuklarına,
* Şehit (terör şehidi hariç) ve gazi çocuklarına ve kardeş olanlara, lisans programları için öğretim ücretinin yüzde 5'i, ön lisans programları için yüzde 10 oranında eğitime destek bursu hakkı tanınıyor.
Lisansta 10, ön lisansta 20 öğrenci olmak üzere terör şehidi çocuk ve kardeşleri, İçişleri Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nce onaylanmak kaydı ile yüzde 100 burs ile ödüllendiriliyor.

KURUCU VAKIF BURSU
İstanbul Aydın Üniversitesi'ne burssuz olarak ÖSYM tarafından yerleştirilen ve kayıt yaptıran öğrencilere, öğrenim durumu ve ödeme güçlükleri göz önünde bulundurularak kurucu vakfın belirleyeceği sayıda ve miktarda "Kurucu Vakıf Bursu" veriliyor.

BİNLERCE ÇÖZÜM ORTAĞI ÜNİVERSİTEDE
her öğrenci dönem içerisinde ve yaz dönemlerinde yerinde uygulama ve staj yapmak zorunda. 8 binin üzerinde ve sektörlerinin lider kuruluşlarından oluşan çözüm ortakları öğrencilerimizin yerinde uygulama ve staj çalışmalarına destek veriyor. Yerinde uygulama ile öğrenciler öğrenim görürken çalışma hayatını tanımakta, uygulama yaptıkları kurumlara adapte olarak mezun olduklarında bu kurumlardan iş teklifleri alıyorlar. Üniversitede her öğrencinin güçlü ve zayıf yönleri çözüm ortaklarımızdan gelen geri bildirimler sayesinde saptanmakta, öğrencilerimizin eksik olan yönleri Sürekli Eğitim Merkezimizin ders harici eğitimleri ile takviye ediliyor.

MEZUNLAR İŞE YERLEŞTİRİLİYOR
İstanbul Aydın Üniversitesi ABMYO ilk mezunlarını 2006 yılında verdi. 2006 yılında mezun olan öğrencilerimizin yüzde 84.4'ü mezun oldukları ilk yıl içerisinde çalışmaya başladılar. 2007 yılında mezun olan öğrencilerden ise yüzde 86.2'si, 2008 yılında mezun olan öğrencilerin ise yüzde 74.8'i, 2009 yılında mezun olan öğrencilerin yüzde 75'i, 2010 yılında mezun olan öğrencilerimizin ise yüzde 74'ü mezun oldukları ilk yıl içerisinde çalışmaya başladılar. Üniversitenin geçen yıllar boyunca yakalamış olduğu başarının arkasında geniş bir ekip ve yoğun bir çalışma temposu bulunuyor.