Trump yalancı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Haziran 2017 Güncelleme 08 Haziran 2017, 23:41
Trump yalancı

İÇİNDEKİLER

ABD Başkanı Donald Trump tarafından görevine son verilen eski Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey ABD Senatosu İstihbarat Komitesi'ne ifade verdi. İşte Comey'nin açıklamaları: Trump yönetimi, organizayonun düzensizlik içinde olduğunu söyleyerek beni ve FBI'ı karalamayı tercih etti. Amerikan halkının bilmesini isterim ki, FBI dürüst, güçlüdür ve daima bağımsız olacaktır. Trump yönetimi benim ve FBI hakkında yalan söyledi. Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale ettiğine dair şüphem yok. Hiçbir oyun değiştirilmediğine eminim. Trump'ın Flynn hakkında bana söyledikleri oldukça rahatsız ediciydi. Ancak Trump'ın soruşturmayı engellediğini söylemek benim işim değil. Trump bana Rusya soruşturmasını durdurmamı söylemedi.

OYLAR DEĞİŞTİRİLMEDİ
FBI, 2015 yazından beri Rusya'nın siber saldırılarının farkındaydı. Seçim kampanyası döneminde yüzlerce, belki de binlerce ABD kurumu, Rusya'nın siber saldırısına uğradı. Adalet Bakanı Sessions, olayı 'soruşturma' olarak anmamamı istedi. Bu beni endişelendirdi. Başkanlık seçimlerinde oylar değiştirilmedi. Yani hile olmadı.

GÜVENMEDİM GÖRÜŞMEYİ KAYDETTİM
Comey: Trump, bana "Rusya soruşturması başkan olarak görevini yaparken önümü görmemi engelleyen bir bulut" dedi. Baş başa yaptığımız görüşmelerde de Rusya soruşturmasının bir parçası olan ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn'i soruşturmamamı istedi. 6 Ocak'ta Trump'ın özel görüşmelerimiz hakkında yalan söyleyebileceği konusunda endişe duymaya başladım. Bir gün kendimi savunmam gerekeceğini biliyordum. Obama ve Bush ile olan görüşmelerimi kayıt altına alma ihtiyacı hissetmemiştim.w