Başkan sağlık için piste çıktı

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov ülkesinde sağlıklı yaşam için bisiklet seferberliği başlatırken vatandaşlarıyla birlikte pedal çevirdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Eylül 2013 Güncelleme 03 Eylül 2013, 00:08
Başkan sağlık için piste çıktı

İÇİNDEKİLER

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov sağlıklı yaşam için pedal çevirdi, sporu teşvik için gaza bastı. Ülkesinde bisiklet seferberliği başlatan Berdimuhamedov bisiklet sporunun gelişmesi ve çevre bilincini geliştirmek amacıyla düzenlenen etkinliklere evsahipliği yaptı. Başkent Aşkabat'ta ilk defa düzenlenen dev spor organizasyonuna 15 bin kişi katıldı. Pazar günü ise ülke genelinde düzenlenen bisiklet turunda ise toplam 30 bin kişi yer aldı. 15 kilometre süren bisiklet turu Oğuzhan Köşkü'nün önündeki dev meydanda son buldu. Bağımsızlık Bayramı'nda törenlerin yapıldığı alanda gösteriler düzenlendi ve tura katılan bisikletçiler Devlet Başkanı Berdimuhamedov'u selamladı. Berdimuhamedov daha sonra Aşkabat'ta Türkmenistan Otomobil Sporları Merkezi'nin de açılışına iştirak etti.

PİSTLERDE DE FIRTINA GİBİ ESTİ
Türkmen lider, İtalyan Alfa Romeo Giulietta spor arabası ile katıldığı yarışta rekor bir sonuçla birinciliği kimseye bırakmadı. Berdimuhamedov İtalyan spor arabası ile 2 bin 340 metre yarış kulvarını 1 dakika 46 saniye 50 salisede birinci bitirmeyi başardı. Açılıştaki törene Uluslararası Otomobil Federasyonu Başkanı Jean Todt, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Metin Çeker'in yanı sıra ünlü Türk pilodu Volkan Işık katıldı.

TÜRKMENLER'İN SPORTMEN DEVLET BAŞKANI
Araba kullanan ve bisiklete binen Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov spor arabasındaki performansı ve şovuyla davetlilerin beğenisini kazandı. Binlerce Türkmen Berdimuhamedov'un öncülük ettiği bisiklet turuna katılıp sağlıklı yaşam için pedal çevirdi.