Kelebek’in ömrü tükendi

Önceki yıl birçok skandala imza atan Altın Kelebek’in bu seneki aday listesi, ünlü ve ünsüz herkesin tepkisini çekti. Hem sanatçılar hem vatandaş, ‘Bu sözde tören, artık miadını doldurdu’ dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ekim 2017 Güncelleme 22 Ekim 2017, 03:40
Kelebek’in ömrü tükendi

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz yıl başarılı dizi 'Diriliş Ertuğrul' ekibine yapılan saygısızlıklarla eleştiri yağmuruna tutulan 'Altın Kelebek Ödülleri' bu yıl daha başlamadan skandallara sahne oldu. Törenin sanat dünyasını ayağa kaldıran aday listesine ilk eleştiriyi Hande Yener, şu sert sözlerle yaptı:

HANDE PATLADI!..
"Altın Kelebek, geçen yıl rica minnet ödül dağıttığı kişileri yine aday yapmış! DMC ne de olsa… 17. yıl geyik ödülü isteyecek değilim. Körler sağırlar, birbirini ağırlar. Geçen yıl da sus payı, 'En İyi Klip Ödülü' verildi. Benim gözümde artık bir anlamı yok gecenizin. Geçen yıl boş tiplere ödül verildiğini gördük. İlişkilerle yürüyen bu düzende gözünüzü boyarlar sadece! Ya gönüller?" Altın Kelebek Ödülleri'nin yapımcı DMC'nin patronu Samsun Demir'in sanatçıları için düzenlenen bir mizansen olduğunu ima eden Yener, sözlerini şöyle sürdürdü: "Algı yaratmaya çalışıyorlar. Çok şükür ihtiyacım yok. Konser rekoru kırıyorum. Adalet her zaman var. İçim rahat." Yener, "Sertab Erener ve Hande Yener, aday değil. Sesi olmayan Demet Akalın, detone Hadise aday. Nereye gülelim?" diyen bir takipçisine "Anladın sen onu" diyerek skandal ödül töreninin miadını doldurduğunun altını çizdi

BERKAY: HAKKIMIZI YİYORLAR
Şarkılarıyla gönüllerde taht kuran Berkay'ın aday dahi gösterilmediği için verdiği haklı tepkiye Işın Karaca ve Sinan Akçıl da beğenileriyle destek verdi.

YAPIMCILAR İSYANDA
Başarılı yapımcı Polat Yağcı, "Adayların nasıl belirlendiği açıklansın" diye Hürriyet'e seslendi. Seyhan Müzik'in sahibi Bülent Seyhan da "Altın Kelebek, müziği bilmeyenlerin elinde 24 saat yaşatmadan kelebeği öldüren katillerle dolu" diyerek tepkisini ortaya koydu.

DOĞRU SÖYLEYENİ DOKUZ KÖYDEN KOVARLAR
Atv'nin fenomen dizisi 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın yıldızı Oktay Kaynarca'nın geçen yıl protesto ettiği 'Altın Kelebek', bu yılki aday listesiyle "Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar" dedirtti. Ünlü oyuncunun ne kadar haklı olduğu skandal törenin aday listesinde reyting rekorları kıran atv dizilerinden birine dahi yer verilmemesiyle açığa çıktı.

Hal böyle olunca da seyirci de twitter'da tepkisini şu sözlerle ortaya koydu: "Altın Kelebek, sırf atv dizisi diye Eşkıya'yı aday göstermemiş. Neyse ki halk ödülü reytingle veriyor", "Madem vatandaşın gönlünde yatan aslanı dikkate almayacaksanız, o zaman niye yılanlık yapıyorsunuz!", "Aday listesinin ismi, 'körler sağırlar birbirini ağırlar listesi' olarak değiştirilsin...'