Engel aşıldı

İstanbul’da bir tarafında ‘engelli rampası diğer tarafında sadece merdiven’ olan üst geçit için yetkililer harekete geçti. İBB geçidin yıllar sonra yeniden düzenleneceğine dair pankart astı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Aralık 2016 Güncelleme 06 Aralık 2016, 00:00
Engel aşıldı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Şişli Mahmut Şevket Paşa Mahallesi Piyalepaşa Bulvarı üzerinde İBB tarafından yıllar önce engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için yapılan üst geçit 'pes' dedirtmişti. Yapımının ardından hemen yanına yeni bir yolun inşa edilmesiyle üst geçidin rampası yıkıldı. Bir ayağında engelli rampası diğerinde ise sadece merdiven bulunan üst geçit, tüm ısrarlara rağmen düzeltilmedi.

VATANDAŞ SEVİNDİ
Yolun karşısına geçmek isteyen engelliler, kendilerine yapılan bu eziyete isyan etmiş TAKVİM de bu sese kulak vermişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) haber üzerine harekete geçti. Üst geçidin her iki tarafına İBB tarafından asılan "Bu yaya üst geçidi engelli ulaşımına uygun olarak yenilenmektedir" pankartı ile belediye yıllardır süregelen hatasını düzelteceğini açıkladı. Üst geçidi her gün kullanan Leyla Kaya, "10 yıldır böyle, bir engelli gelse oradan çıksa buradan aşağıya inemiyor. Yani vicdanlı bir vatandaş olursa tutup indiriyor. İndirmezse geri dönüp aşağıdaki yoldan tekrar yoluna devam ediyor. Pankart asıldı inşallah yapılır" dedi. Mahallede esnaflık yapan İsmail Poyraz ise "Bu üst geçide engelli arkadaşlarımız geliyor ve çıkamıyorlar. Son 4-5 yıldır böyle. Şimdi yenileceğine dair pankart asılmış. En kısa zamanda yapılacağını sanıyorum" diye konuştu.