Ciğeri yandı!

Pınar Kadirhan, tam 17 yıl kendisine uygun bir karaciğer bekledi. Müjdeli haber Ankara'dan geldi. 6 saat içinde ameliyat masasına yatması gereken genç kız, hastaneye yetiştirilemedi. Ne yazık ki hayali bir kez daha ertelendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ocak 2016 Güncelleme 07 Ocak 2016, 01:29
Ciğeri yandı!

İÇİNDEKİLER

Kars'ta karaciğer yetmezliği olan ve ilaç tedavisi gören Pınar Kadirhan'a (30), doktorlar nakil olması gerektiğini söyledi. Sağlık Bakanlığı'nın acil organ bekleme listesinde olan Pınar, tam 17 yıldır uygun organı bekledi. Nihayet Kadirhan'ın beklediği müjdeli haber Ankara'dan geldi. Yüksek İhtisas Hastanesi'ndeki doktorları, Kars'ın merkeze bağlı Çakmak köyünde yaşayan Pınar'ı telefonla arayarak, uygun organ bulunduğunu söyledi. Ancak Pınar'ın 6 saat içerisinde Ankara'da olması gerekiyordu. Genç kız ve yakınları hava ambulans hakkında yeterli bilgi sahibi olmadıkları için bu fırsattan faydalanamadı. 6 saat içinde Ankara'ya ulaşamadığı için genç kız nakil hakkını kaybetti. Büyük üzüntü yaşayan Kadirhan "Çiftçi bir ailenin çocuğuyum. 17 yıldır karaciğer nakli bekliyorum. Önceki gün Ankara'dan güzel haber geldi. Ancak 6 saat içerisinde orada olmam gerekiyordu. Ama Kars'ta yaşadığımız için imkânlarımız olmadığı için Ankara'ya 6 saat içerisinde gidemedik. Sağlık Bakanlığı'nın hava ambulansı olduğundan haberimiz yoktu" dedi.

HASTA HAKLARINI BİLMİYOR
Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet Kan, Türkiye'de bu durumundaki hastalar için 2 jet ve 7 helikopter ile hizmet verildiğini belirterek, "Hastalarımız ne yazık ki haklarını bilmiyor. Kars, Erzurum'a bağlıdır. Hava koşulları uygun olduğu sürece Erzurum'dan helikopter, diğer illere havalanıyor. Fakat gece uçuşları yok. Bu gibi durumla karşılaşan hasta, yakınları ve doktoru bir an önce 112 komite kontrol merkezini araması gerekiyor" dedi. Ağabey Cenk Kadirhan ise tek isteğinin kardeşi Pınar'ın bir an önce sağlığına kavuşması olduğunu belirtti.