Veda

Hakkari'de şehit olan 5 kahraman dün toprağa verildi. Şehitlerin emaneti ise henüz anne karnında babaya hasret kalan bebelerdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ağustos 2012 Güncelleme 25 Ağustos 2012, 00:13
Veda

İÇİNDEKİLER

Dün yine hüzün vardı. Hakkari Şemdinli'de askeri konvoya düzenlenen saldırıda şehit olan 5 kahraman, memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı. Gözyaşının ilk adresi Çanakkale Lapseki'ydi. Şehit Astsubay Hüseyin Çetin'in naaşı, veda için cami avlusuna getirildi.

'2 OĞLUM DAHA VAR'
Bu sırada 7 aylık eşi Hayrünnisa tabutun başına koştu. Henüz doğmamış bebesiyle kahramanına veda etti. Anne Necmiye Çetin ise "Geride 2 oğlum daha var onları da askere göndereceğim" dedi. Şehitlerden Uzman Çavuş İbrahim Yıldız da, memleketi Yozgat'ın Yerköy ilçesinde toprağa verildi. Çorum'un Osmancık ilçesine bağlı Kuzhayat köyünde defnedilen Uzman Çavuş Soner Özdemir'in annesi Ayşe Özdemir ise "Allah'ım oğluma Peygamber sancağının altında yer ver" diye dua etti. Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde toprağa verilen Uzman Çavuş İsmail Zengin de şehadet mertebesine uğurlananlardandı.

3 AYLIK HAMİLEYDİ
Uzman Onbaşı Mehmet Suay ise Hatay İstenderun'da toprağa verildi. 3 aylık hamile olan şehit eşi Berivan Suay, "Beni bırakıp nerelere gidiyorsun" diye ağladı. Baba Reşit Suay da tabutun başında, "Ne mutlu bana, ben bir şehit babasıyım. Hür olsun vatanım" diyerek teröre lanet yağdırdı.


Birkan DÜZENLİ-Tarık YILMAZ-Erol TAŞKANVeysel CINCIK