Sen de böyle söylersen
Türkiye'nin en zenginlerinden Koç, İstanbul'un pahalılığından yakındı: Bir restoranda et yemek, Fransa ve İtalya'nın 3 katı...
Giriş Tarihi:
Türkiye'nin sayılı zenginleri arasında yer alan başarılı iş adamı Rahmi Koç'un, İstanbul'un pahalılığından yakınması, vatandaşın "Sen de böyle söylersen biz ne yapalım" yorumlarına davetiye çıkarttı. Koç Holding Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Rahmi Koç, "Taşı toprağı altın" diyerek insanların akın ettiği ve farklı uçların yaşadığı mega kent ile ilgili "şaşırtıcı" açıklamalarda bulundu.
'YERLİ ŞARAP UCUZ OLMALI'
İstanbul'u çok pahalı bulduğunu açıklayan Koç, özellikle et ve yerli şarapların fiyatının yüksekliğinden dert yandı. Dünyanın dört bir yanını gezen iş adamı, "Fransız şarabını severim. Ama şimdi çok iyi yerli şaraplar da var. Ancak yerliler biraz pahalı. 10 tane aldığınızda ikisi de kötü çıkarsa, 10 tane fiyatına 8 pahalı şarap almış oluyorsunuz" dedi. Yerli şarabın ucuz olması gerektiğine dikkat çeken Koç, sözü yemek piyasasına da getirdi.
HAYVANCILIĞI KORUYAMADIK
İstanbul'da "lüks patlaması" olduğunu söyleyen Koç, bu açıklamasını, "Yemek çok pahalı. Bir restoranda et yiyorsunuz fiyatlar uçmuş. Aynı yemeği İtalya'da, Fransa'da üçte bir fiyatına yiyorsunuz" cümleleriyle destekledi. Bunu et fiyatlarına bağlayan iş adamı, ithal ete vurgu yaparak, "Türkiye hayvancılığı koruyamadı" şeklinde konuştu.
SIRRI YÜZMEK
BAŞARILI iş adamı Koç, sağlık sırrını verdi. Her gün 1 saat yüzdüğünü söyleyen 81 yaşındaki iş adamı, "Yılda net 400 kilometre yüzerim. Yazın günde 2 kilometre yüzdüğüm de oluyor. Sağlık için spor çok önemli" ifadesini kullandı.
'YERLİ ŞARAP UCUZ OLMALI'
İstanbul'u çok pahalı bulduğunu açıklayan Koç, özellikle et ve yerli şarapların fiyatının yüksekliğinden dert yandı. Dünyanın dört bir yanını gezen iş adamı, "Fransız şarabını severim. Ama şimdi çok iyi yerli şaraplar da var. Ancak yerliler biraz pahalı. 10 tane aldığınızda ikisi de kötü çıkarsa, 10 tane fiyatına 8 pahalı şarap almış oluyorsunuz" dedi. Yerli şarabın ucuz olması gerektiğine dikkat çeken Koç, sözü yemek piyasasına da getirdi.
HAYVANCILIĞI KORUYAMADIK
İstanbul'da "lüks patlaması" olduğunu söyleyen Koç, bu açıklamasını, "Yemek çok pahalı. Bir restoranda et yiyorsunuz fiyatlar uçmuş. Aynı yemeği İtalya'da, Fransa'da üçte bir fiyatına yiyorsunuz" cümleleriyle destekledi. Bunu et fiyatlarına bağlayan iş adamı, ithal ete vurgu yaparak, "Türkiye hayvancılığı koruyamadı" şeklinde konuştu.
SIRRI YÜZMEK
BAŞARILI iş adamı Koç, sağlık sırrını verdi. Her gün 1 saat yüzdüğünü söyleyen 81 yaşındaki iş adamı, "Yılda net 400 kilometre yüzerim. Yazın günde 2 kilometre yüzdüğüm de oluyor. Sağlık için spor çok önemli" ifadesini kullandı.