11'inci 'Rus casusu' Metsos nerede?

Moskova hesabına çalıştığı için Güney Kıbrıs'ta gözaltına alındıktan sonra kefaletle bırakılan Metsos, kayıplara karışınca Ada'da arama seferberliği başlatıldı. 'Ajan Metsos'un gidebileceği adresler içinde Türkiye de yer alıyor

Giriş Tarihi 02 Temmuz 2010, 00:00 Güncelleme 02 Temmuz 2010, 09:12
11’inci ’Rus casusu’ Metsos nerede?

İÇİNDEKİLER

Kıbrıs Rus Kesimi polisi Rusya hesabına casusluk yaptıkları suçlamasıyla gözaltına alınan 11 zanlı arasında bulunan Christopher Metsos'u bulmak için seferber oldu. Kayıplara karışan 55 yaşındaki Metsos ABD'de gözaltına alınmayan tek şüpheliydi. Kanada pasaportu taşıyan zanlı geçtiğimiz salı günü erken saatlerde Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki Larnaka havalimanında Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye gitmek üzereyken gözaltına alınmıştı. Metsos'un sahil kenti Larnaka'da turist olarak 17 Haziran'dan beri kaldığı saptanmıştı. 33 bin dolar kefaletle serbest bırakılan Metsos'un her gün karakola gelerek imza atması isteniyordu. Mahkeme, polisin 29 Temmuz'da sınır dışı etme işlemlerinin görüleceği davaya kadar Metsos'un gözaltında tutulması talebini geri çevirmişti. Ancak Metsos'un önceki gün karakola gelmemesi üzerine Rum polisi alarma geçti.

KKTC POLİSİ: BİZDE YOK
Polisin zanlı hakkında "mahkeme kararına uymamak" gerekçesiyle tutuklama kararı aldığı açıklandı. Fotoğrafları dağıtılan Metsos'un yakalanması için polis marinalar, havaalanları ve limanları didik didik aradı. Christopher Metsos'un KKTC'ye kaçmış olabileceğinden şüpheleniliyor. Ancak KKTC emniyetinden bir yetkili, Metsos'un kendilerinde bulunmadığını söyledi. ABD'li yetkililer ise, Kanada vatandaşı Metsos'un bu ülkede gözaltına alınan ve casuslukla suçlanan zanlılara "ödeme işlemlerinden sorumlu" olduğunu ileri sürüyordu. ajanlıkla suçlanan Metsos'un bu faaliyetlerini de en az 10 yıl boyunca sürdürdüğü iddia edildi. Batı basınında "kaçabilsin diye" Metsos'un kefaletle serbest bırakıldığına dair yorumlar yapılıyor.