Cumhur ve başkanı

Türkiye, hainlere karşı kahramanca direndi... 16 Temmuz sabahı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşılamak için Atatürk Havalimanı’na akın etti. Erdoğan, vatandaşlara “Bu beden bu tende oldukça, kefenimizi üzerimize giydik bunların karşısında duracağız” diye seslendi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Temmuz 2017 Güncelleme 15 Temmuz 2017, 14:12
Cumhur ve başkanı

İÇİNDEKİLER

FETÖ'cü hainler bombalarla, uçaklarla, kurşunlarla geldi... Ancak hainler, Türk halkının cesur yüreğini hesap edemedi... 15 Temmuz gecesi, yüzlercesi vatan için canını siper etti. Kimi gazi oldu, kimi şehadete erdi. FETÖ'cülerin işgaline izin vermedi. Halk, milli ve yerli lideri için de kol kanat gerdi. Muğla Marmaris'te asker kılığına girmiş hainlerin suikastinden son anda kurtulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Temmuz günü saat 03.15 sıralarında, Atatürk Havalimanı'na gitti. Havalimanı, darbenin başladığı saatlerden itibaren İstanbullular'ın ilk gittiği ve direniş gösterdiği yerlerden biriydi. Hainler, havalimanını kontrol altına almış, kuleyi de ele geçirmişti.

MİLYONLARA SESLENDİ...
Ancak bunların hiçbiri, halkın destan yazmasına engel değildi. Erdoğan'ın havalimanına inmesiyle birlikte büyük bir kalabalık, seçilmiş Cumhurbaşkanı'na kol kanat gerdi. Gece boyunca havalimanında Devlet Konukevi'nde kalan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Temmuz günü öğle saatlerinde havalimanı kapısında kahraman halkına seslendi. Tam da bu esnada cumhur ve başkanı bir araya geldi. Büyük bir kalabalıkla karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişimi karşısında canı pahasına vatanına siper olan halka şöyle seslendi: "Bu akşam yaşanan olay sebebiyle göstermiş olduğunuz bu ilgiye şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Milletin parasıyla alınan silahları bu millete yöneltecek kadar alçak bunlar. Bu uçakları babalarının parasıyla mı aldılar. Kardeşlerim, yeter ki bu duruşunuzu sürdürün. Bu milletin işbaşına getirdiği hükümet görevdedir. Yüzde 52 ile göreve getirdiği cumhurbaşkanı görevdedir. Bu beden bu tende oldukça, kefenimizi üzerimize giydik bunların karşısında duracağız. Buradan Pensilvanya'ya da sesleniyorum... Bu millete, bu ülkeye yaptığın ihanet yeter. Eğer sıkıysan ülkeye gel."