Doğan medyasına tepki yağıyor

Sakarya'da 20 yaşındaki 9 aylık hamile Emani Al Rahmun'u kaçırıp tecavüz ettikten sonra vahşice katleden canilerle ilgili haberde Doğan Haber Ajansı en az vahşet kadar lanet ettirecek bir skandala imza attı.Haberi Hürriyet ve Sözcü de yayınladı

Giriş Tarihi 07 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 07 Temmuz 2017, 16:26
Doğan medyasına tepki yağıyor

İÇİNDEKİLER

Sakarya'nın Kaynarca İlçesi'nde, 20 yaşındaki 9 aylık hamile Emani Al Rahmun'ın evinden kaçırıldıktan sonra tecavüz edilerek başı taşla ezilerek, 11 aylık oğlu Halaf Al Rahmun'un ise boğularak öldürülmesiyle ilgili komşuları olan Birol K. ve Cemal B. gözaltına alındı. Türkiye'yi dehşete düşüren bu haberi Doğan Haber Ajansı ise skandal bir ifadeyle yayınladı. Sık sık provokatif çıkışlarıyla da tartışılan DHA'nın cinayet haberinde "... öldürülen Suriyeli kadının güzelliği ile dikkat çektiği, komşusu olan Birol K'nın bu nedenle olayı gerçekleştirmiş olabileceği öğrenildi." ifadesi özellikle sosyal medyada büyük bir tepkiye neden oldu. Doğan Haber Ajansı'nın "Ancak, öldürülen Suriyeli kadının güzelliği ile dikkat çektiği, komşusu olan Birol K'nın bu nedenle olayı gerçekleştirmiş olabileceği öğrenildi." ifadelerini Hürriyet ve Sözcü gazetesi sütunlarına taşıdı.
Tecavüz ve vahşet haberinde "öldürülen kadının güzelliği ile dikkat çektiği" gibi bir densiz ifade, Doğan medyasının tecavüz haberlerinin yanısıra Suriyeliler meselesinde de durduğu yeri tartışılır hale getirdi.
İşte o skandal:



Sosyal medyaya yansıyan tepkilerden bazıları ise şöyle:
*Doğan Haber Ajansı Suriyeli hamile kadına tecavüzü meşru hale getirmeye çalışıyor. Ahlaksız habercilik.
*Doğan Haber ajansı katillerim tamamen planlayarak yaptıkları bir vahşeti aklamak için elinden geleni yapıyor.
*Anlaşılan aşağılık ve insanlık dışı tecavüzü meşrulaştırmak görevini Doğan medyası üstlenmiş.! Dogan Haber Ajansı bunu da yaptı.
*Bu haberi şerefli bir insan yazamaz.