Demirtaş'ın şikayet turu!

Kandil'den gelen talimatlarla hareket eden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yine ihanet turuna çıkıyor. Demirtaş, 14-17 Haziran tarihlerinde Brüksel ve Strasbourg'da olacak.

Giriş Tarihi 11 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 11 Haziran 2016, 18:21
Demirtaş’ın şikayet turu!

İÇİNDEKİLER

HDP Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy ve Şırnak Milletvekili Leyla Birlik'in de katılacağı görüşmelerin Brüksel ayağında Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, AB'nin Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, AB'nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn ile görüşülecek ve Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi başkan ve üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirilecek.

HDP'den yapılan açıklamada ayrıca Avrupa Parlamentosu parti grup başkanları Rebecca Harms ve Gabriele Zimmer, Avrupa Sosyal Demokrat Parti (PES) Başkanlık Konseyi ve Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri ile de görüşmelerin yapılacağı belirtildi. Öte yandan programın Strasbourg ayağında da Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjørn Jagland ve Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks ile bir araya gelineceği bildirildi. HDP Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, görüşmelerin ana gündem başlıkları arasında Türkiye'de artan şiddetle dokunulmazlıkların kaldırılması sonucu ortaya çıkabilecek siyasi risklerin bulunduğu kaydedildi.