"Hukuk üzerinden cinayet işlediler"

AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Metiner, “Bir yetki gaspı yaşandı. Hukuk üzerinden bir kez daha bir cinayet işlendi. Paralel hakimler hukukun arkasından dolanarak darbe yapmaya kalkıştılar" dedi...

Giriş Tarihi 28 Nisan 2015, 00:00 Güncelleme 28 Nisan 2015, 19:09
Hukuk üzerinden cinayet işlediler

İÇİNDEKİLER

AK Parti İstanbul 3.Bölge Milletvekili adayı Mehmet Metiner, seçim çalışmaları kapsamında Güngören'de esnaf ziyaretlerinde bulundu. Esnaflarla sohbet eden Metiner, 7 Haziran seçimleri içinde AK Partiye destek istedi. Yoldan geçen vatandaşlarla da selamlaşan Metiner, yanına gelen çocuklara da harçlık verdi.
AK Parti'nin çözüm sürecinde kararlı bir tutum gösterdiğini ve bunun herkes tarafından bilindiğini belirten Metiner, "Bu ülkenin çocukları dağlarda birbirlerini öldürmesini istemiyoruz. Eski Türkiye döneminde eline silah alıp dağa çıkan bu ülkenin evlatları artık o silahları bırakıp evlerine dönsünler istiyoruz. Siyaset yapsınlar istiyoruz. İnşallah seçimden sonra bu süreci hızlandıracağız. Önemli olan Türkiye'nin birlik ve beraberliğidir. Türkiye'nin kardeşliğidir. Devletimizin ve milletimizin bekasıdır. İnşallah bu sorunu çözeceğiz. 7 Hazirandan sonra bu sorunu tarihe uğurlayacağız dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ BOZANI KİMSE AFFETMEZ"
Metiner, HDP'nin baraj altında kalması halinde çözüm sürecinin bundan etkilenmeyeceğini de belirterek, "HDP siyasal bir parti olarak seçime giriyor. Geçmişte CHP ve MHP de barajın altında kaldılar. O zaman hiçbir sorun ortaya çıkmadı. Seçime giriyorsanız sonucuna katlanırsınız. Yani barajın altında kalırsam ülkeyi kan deryasına dönüştürürüm şeklindeki bir tehdit savurmak demokratik siyaset adına da kabul edilebilir bir tehdit değildir. Çözüm sürecinin ruhuna da terstir. Barajın üstüne çıksanız da, barajın altında da kalırsanız da, siyasetin sonuçlarına uymak her siyasal partinin boynunun borcudur. Onun için biz HDP'nin barajın altında kalmasının çözüm sürecine zinhar zarar vermeyeceğine inanıyoruz ifadelerini kullandı.

Çözüm sürecinin HDP'ye rağmen devam edeceğini belirten Metiner, "HDP parlamentoda bir rol oynamak istiyorsa bağımsız adaylarla da girebilirdi. Ama kendisi barajı aşabileceğine inandı. Barajın üzerine çıkar ve meclise girerse parlamentoda muhatabımızdır. Ama barajın altında kalırsa da yine çözüm süreci bağlamında, kendileri de isterse muhatabımız olmaya devam ederler. Kim ki çözüm sürecini bozarsa, tek bir Mehmedimizin daha toprağa düşmesine neden olursa, bu millet onu asla affetmeyecektir. Ne Türkler ne Kürtler bu süreci bozan hiç kimseyi affetmeyecektir dedi.

"HUKUK ÜZERİNDEN CİNAYET İŞLEDİLER"
Paralel yapıya yapılan operasyonlarda tutuklananlara yönelik 29. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen beraat kararının hukuka aykırı olduğunu da sözlerine ekleyen Metiner, "Bir yetki gaspı yaşandı. Hukuk üzerinden bir kez daha bir cinayet işlendi. Paralel hakimler hukukun arkasından dolanarak darbe yapmaya kalkıştılar. Darbelerini önledik. 7 Haziran'dan sonra da paralel yapının kökünü kazıyacağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Seçime doğru giderken bildikleri bütün hamleleri yapacaklar. Zaten bir şer cephesi oluşturdular. CHP'yi MHP'yi HDP'yi yanlarına aldılar. Şuanda yek blok halinde hareket ediyorlar. Bütün hilelerini kumpaslarını seçim sürecinde devreye sokacaklar. İnşallah 7 Hazirandan sonra AK Parti'nin tek başına güçlü bir şekilde meclise taşınmasından sonra paralel yapının kökünü kazıyacağımızı gönül rahatlığıyla söyleyebilirim şeklinde konuştu.