Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar

Başbakan Ahmet Davutoğlu Konya'daki toplu açılış töreninde coşkulu kalabalığa hitap etti...

Giriş Tarihi 06 Eylül 2014, 00:00 Güncelleme 06 Eylül 2014, 19:00
Davutoğlu’ndan önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından başlıklar:

Sayın Bülent Arınç konuşma sırasını bana verdi. Yine görev değişimi sırasında yanımızda olan Sayın Beşir Atalay'a da teşekkür ediyorum. Bütün Ak Parti kadrolarına "Konya'dan bir destek mesajı vermeye hazır mısınız" dediğimizde ayağa kalkmaya hazır mısın?. Zorluklar karşısında dimdik durmaya hazır mısın?

Bu ağır emaneti aldım. Hemen ertesi gün (28 Ağustos) iki büyük değişiklik birden yapıldı. 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, halk tarafından seçilmiş 12. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'a Cumhurbaşkanlığı forsunu teslim etti. Aynı günün ertesi, Cumhurbaşkanımız bendenize görevimi tevdi ettiler.

Biz hiçbir güç karşısında eğilmeyiz. Biz halkımıza milletimize sığındık. Biz Konya'ya sığınmaya, sizin dualarınıza sığınmaya geldik.

10 Ağustos'ta Cumhurbaşlanlığı seçimi olduktan sonra, bütün komplolara rağmen bir ay içinde neleri başardık. Birçok beklentiyi tamamıyla karşılıksız bırakarak sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yoğun bir istişare sürecinden geçtik. Bu istişareler esnasında bendenizin omuzlarına bu tarihi sorumluluğu yüklemek için desteğini ifade eden herkese bütün Konyalılar adına teşekkür ediyorum.

KONYA ARKAMDA DURACAK MISIN?
Konya'da nasıl bir bayram havası olduğunu biliyorum Allah onlardan razı olsun. Hiç unutmayacağım manzara: 10 Ağustos sabahı sandık başına gittiğimizde yaşlı bir amca iki bastonuna tutunarak merdivenleri çıkmaya çalışıyordu. Bize verilen emaneti gelecek kuşaklara hakkıyla iade edene kadar uyumadan yılmadan yürüyeceğiz. Bu istişare sürecinden sonra birileri AK Parti ihtilafa düşer diye bekledi. En geç iki hafta içinde bu süreci en geç 2 haftada tamamlayacağız. Ben de bu görevi tamamlar tamamlamaz Konya'ya gideceğim demiştim. Şuan Allah'a hamd olsun burdayım. Sığınılacak en güzel şehir Konya'dır. Adaylığın açıklanmasından sonra kongremizi yaptık ve neredeyse tüm delegelerin oyuyla bana bu tarihi yük yüklendi. O gün bir taraftan sizin adınıza da gurur duyarken yüreğim titriyordu. Şimdi Konya bu emaneti yerine getirirken arkamda duracak mısın?Tarihin karşısında dimdik durmaya hazır mısın Konya?

Ey Konya, ağaya kalk dediğimizde ayağa kalkmaya hazır mısın?. Zorluklar karşısında dimdik durmaya hazır mısın?

Bu ağır emaneti aldım. Hemen ertesü gün (28 Ağustos) iki büyük değişiklik birden yapıldı. 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, halk tarafından seçilmiş 12. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'a Cumhurbaşkanlığı forsunu teslim etti. Aynı günün ertesi, Cumhurbaşkanımız ben denize görevimi tevdi ettiler.

BU CAN BENDE OLDUKÇA MİLLETİN HİZMETİNDE OLACAĞIZ
Bu can bu bedende oldukça her bir zerremizle bu milletin hizmetinde olacağız. Allah bu topraklarda bir daha esaret zilletini yaşatmamak için bize güç, iman kuvvet versin.

Bakan olarak ilk Konya'ya geldiğimde havalimanı terminalinin inşa edilmesini talep etmiştiniz. Şimdi 3 milyon kapasiteli havalimanı emrinizdedir.

Eminim son 13 yılda her yürüyüşte olduğu gibi 2015 seçimlerindeki yürüyüş de büyük bir zaferle sonuçlanacak. Bu yürüyüş esnasında Ak Parti'deki görev değişimlerinde ihtilaf bekleyenler hiç beklemesinler.

KALKINMA HAMLESİ DEVAM EDECEK
Muhalefete sesleniyorum, 2023 vizyonu çerçevesinde olumlu katkılarınızı yapın, küçük siyasi hesaplara girmeyin.

Ama dışarıdaki bazı işbirlikçilerin sözcüleri olmaya kalkarlarsa bilsinler ki hiçbir güç bizi durduramaz. Bu topraklardaki manevi mirasın adına, ne olursanız olun, dinlemeye hazırsanız gelin konuşacağız, diyeceğiz. Bu kalkınma hamlesi devam edecek. Toplamda 180 milyon liralık yatırımlar yapacağız.

2015 seçimlerinden sonra ilk görevimiz, 1982 Anayasası'nı kaldırıp yeni anayasayı getireceğiz. Onunla birlikte çözüm sürecini inşallah başarıya ulaştıracağız. Şehit haberleri gelmeyecek. Hakkari'den Edirne'ye kadar her bir kadeşimiz diğer kardeşiyle etnik kökenin nedir diye sormadan kucaklaşacak.

Bu süreçte paralel yapılara da izin vermeyeceğiz. Milletimizi koruduğumuz gibi devletimizi de koruyarak gelecek nesillere tevdi edeceğiz 2015 sonrasında öylesine bir kalkınma, adalet başlatacağız ki, işte o bayram o bayram olacak. İşte yeni Türkiye'nin bayramı o bayram olacak. İşte yeni Türkiye'nin bayramı o bayram olacak. Nasıl ki Ramazan'da bayramı dört gözle bekliyorsak bize de her gün Ramazandır. Sabah sahurla akşam sahurla.

Dualarınızı bizden eksik etmeyin. Allah'a emanet olun. Allah yar ve yardımcınız olsun.