Havadan ısınacağız

Japon Toshiba, Alarko Carrier ile Türkiye'de ısıtma pazarına da girdi. Yeni ürün Estia, havayı enerjiye çevirip, yüzde 50'ye varan tasarruf sağlıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Mart 2010 Güncelleme 09 Mart 2010, 01:24
Havadan ısınacağız

İÇİNDEKİLER

Alarko Carrier'in Türkiye distribütörü olduğu Toshiba, yeni ürünü Estia ile iddialı. Avrupa ile eş zamanlı olarak tanıtımı yapılan Estia'nın basın toplantısında konuşan Alarko Carrier Genel Müdürü Önder Şahin, Toshiba'nın, Estia ile Türkiye'de ilk defa ısıtma pazarına girdiğini belirterek, Toshiba ile 2005'ten bu yana sürdürdükleri işbirliğini ısıtma pazarında da başarıyla devam ettireceklerini söyledi. Şahin, havayı enerji kaynağı olarak kullanan ve bacagazı emisyonu olmayan Toshiba Estia ile diğer ısıtma sistemlerine göre İstanbul'daki kullanıcıların yüzde 30, İzmir'dekilerin yüzde 34, Antalya'daki kullanıcıların ise yüzde 50'ye varan oranlarda tasarruf edebileceğini savundu. Şahin, yakın gelecekte Türkiye ısıtma pazarında önemli değişikliklerin olmasını ve ısı pompalarının pazardaki payının artmasını beklediklerini ifade etti.

12 yerine 2 kilowat
Alarko Carrier Ürün Yöneticisi Koray Fedar'ın yaptığı sunuma göre; Estia ana enerji kaynağı olarak havadaki ısıyı kullanıyor. Fedar, "Toshiba Estia, 12 KW'lık ısınma için havadan 10 KW'lık enerji kaynağı aldığında bunu 2 KW'lık elektrik enerjisi ile besliyor. Böylece 12 KW'lık elektrik enerjisi harcamak yerine 2 KW kullanarak tasarruf sağlıyor" dedi.

TURKCELL'DEN DEPREMZEDELERE BÜYÜK JEST

ESNAFA UCUZ ELEKTRİK

FAİZLER DÜŞTÜ!