Her babadan alınacak bir ders var

Onlar; ekranın örnek alınan ve takip edilen babaları. Temel görevleri, çocuklarına babalık yapmak; ancak hepsi, bunu kendi tarzlarına göre yapıyor. Dolayısıyla, hepsinden alınacak ayrı bir ders, öğrenecek yeni şeyler çıkyor…

Giriş Tarihi 23 Haziran 2010, 00:00 Güncelleme 22 Eylül 2010, 17:47
Her babadan alınacak bir ders var

İÇİNDEKİLER

FİKRET AKSU 'SÜPER BABA'
'Süper Baba', bir dönem, hepimizi ekrana bağlayan bir dizi olarak dikkat çekiyordu. Dizinin ana karakteri Fikret Aksu, nam-ı diğer 'Fiko' için hayat hiç kolay değildi. Ancak o, karşısına çıkan tüm zor koşullara rağmen, çocuklarının iyi bir eğitime ve karaktere sahip olması için elinden geleni yapmaya kararlıydı.
Çıkaracağımız ders:
Her ne olursa olsun, kişinin, sorumluluklarının bilincinde olması gerekir. İyi eğitimli, doğru kişilerle dostluk kuranlar, hayatta hep kazanır.

ERMAN KUZU 'TÜRK MALI'
Dört kişilik Kuzu Ailesi'nin reisi olan Erman Kuzu, kimilerine göre asabi kimilerine göre de kaba saba kimilerine göre de antipatik… Ancak, tek bir emeli var; o da, ailesinin, gelenek ve göreneklere uygun bir yaşam sürmesini sağlamak olarak öne çıkıyor.
Çıkaracağımız ders: Kişinin, akıllı ve ahlaklı olması önemlidir; ahlaklı olmaktan şaşmayan, er geç kazanır.

HALUK 'ÇOCUKLAR DUYMASIN'
Döneminin en çok izlenen dizilerinden biri olmayı başaran bu dizide, aşırılıklara ve şımarıklığa tahammül edemeyen 'Taş Fırın Erkeği' Haluk, karısını ve çocuklarını çileden çıkarmasıyla ünlüydü.
Çıkaracağımız ders: Bir sorun varsa, bunu çocukların yanında dile getirme. Çocuk psikolojisi, stresli ortamlardan olumsuz etkilenir.

TONY SOPRANO 'THE SOPRANOS'
O, her ne kadar mafya dünyasının önemli isimlerinden biri olsa da, hiçbir şeyi takmayan oğlu ve fazla idealist kızının sevgili babası olabilmek için elinden geleni yapıyordu.
Çıkaracağımız ders: Hayatta, yüzde 100 kötü ya da yüzde 100 iyi yoktur.

CLIFF HUXTABLE 'THE COSBY SHOW'
Orta sınıf Afro- Amerikan ailesinin temsili bir örneğinin canlandırıldığı bu dizide; çocuk ruhlu, sevecen ve babacan doktor Bill Cosby, dört küçük çocuğunu mutlu etmek için çabalardı. Ona göre kusursuzluk, ailede başlıyordu.
Çıkaracağımız ders: Aile, dünyanın en neşeli ve en mutlu ortamıdır. Bireyselliğin ilk tohumları, ailede atılır.

JACK BAUER '24'
Dünyayı kurtarmak için var gücüyle çabalayan Jack Bauer, bu uğurda zaman zaman ailesini ihmal etse de, sevdiklerini kötülüklerden korumak için elinden geleni yapıyordu.
Çıkaracağımız ders: Her aile zaman zaman sıkıntılı dönemler geçirir. Ancak birlik ve beraberlik duygusu, her şeyin önündedir.

HOMER SIMPSONS 'THE SIMPSONS FAMILY'

Gelmiş geçmiş en sevimli kurgusal babalardan olan Homer Simpsons; aptallığı, tembelliği ve öfkeleriyle, tipik bir baba figürünün dışındadır; daha da ötesi, çocuklarıyla olan ilişkisi de biraz karmaşıktır.
Çıkaracağımız ders: Garip şeyleri denemek, bira içmek, donut yemek ve tembellik yapmak, aslında kötü değildir. Önemli olan, bunları dozunda yapmayı bilmektir.

HARRY MORGAN 'DEXTER'
Harry Morgan, evlat edindiği çocuğun içindeki öldürme güdüsüyle tanıştığında; onu eleştirmek yerine, oğlunu, bu güdüyü iyi amaçlar için kullanması yönünde eğitir.
Çıkaracağımız ders: Bazı gerçekleri başkalarından saklı tutmak, belaya bulaşmadan yaşamanı sağlar. Olur da belaya bulaşsan bile, nasıl kurtulacağını bilmen gerekir.