Şansımız Cumhurbaşkanımız

Futbolun Zirvesi'nde konuşan Bakan Kılıç, "Bizim en büyük şansımız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Futbol ve spor için çok ciddi çalışmalar yapıyor" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ocak 2016 Güncelleme 29 Ocak 2016, 05:33
Şansımız Cumhurbaşkanımız

İÇİNDEKİLER

Kulüpler Birliği Vakfı tarafından Turkcell'in ana sponsorluğunda gerçekleştirilen "Futbol Zirvesi", Beşiktaş'taki Shangri-La Bosphorus Otel'de yapıldı. Toplantı beklenenden çok daha fazla ilgi gördü. Zirvenin açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Dünyanın birçok ülkesinde kulüpler sıkıntılarla karşı karşıya gelmiştir. Önemli olan altyapıyı sağlam oluşturup, kuralları doğru koyup, elde edilen gelirlerin doğru şekilde harcanmasını sağlamak" dedi.

ALT YAPI SAĞLAM OLUŞMALI
Kulüplerin mali durumunun önemine dikkat çeken Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Dünyanın birçok ülkesinde kulüpler sıkıntılarla karşı karşıya gelmiştir. Önemli olan altyapıyı sağlam oluşturup, kuralları doğru koyup, elde edilen gelirlerin doğru şekilde harcanmasını sağlamak. Bizim en büyük şansımız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan... Başbakanlığı döneminde futbol oynadığını ve goller attığını hatırlatmak istiyorum. Futbol ve sporun içinde olan, yakından takip eden, desteklemek amacıyla ciddi çalışmalar yapan bir Cumhurbaşkanımız var. Bu zirveden çıkacak sonuçların spor camiasına hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

STAR WARS DAHA İLGİ GÖRÜYOR
Futbolun Zirvesi'nde konuşan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu 2016'da Türk futbolunun yükseliş yılı olacağına inandığını söyledi.

İLGİ DUYULDU
Terzioğlu, "40-45 bin kişinin izlediği maçlara geri dönülmesi gerekir. Türkiye'de Star Wars dizisi maçlardan daha çok izlendi. Statlara büyük yatırımlar yaptık" dedi.

BAŞARI GELİNCE GELİR DE ARTAR
Barcelona'nın eski pazarlama sorumlusu Esteve Calzada takımlarda başarının artması durumunda gelirlerin de artacağını öne sürdü. Calzada, "Tokyo'da bir Japon'un Beşiktaş, F.Bahçe ve G.Saray forması giymesi çok önemlidir. Asıl o zaman büyüme başlıyor. Buna dikkat etmek gerekir" dedi.