Mustafa Kemal de mi bölücüydü

Başbakan "Kürdistan" tepkisine böyle cevap verdi, şunları söyledi: "İlk Meclis'in gizli celse zabıtlarına baksınlar. Karşı çıktıkları şeyleri, Mustafa Kemal'in nutuklarında görecekler!"

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Kasım 2013 Güncelleme 20 Kasım 2013, 02:42
Mustafa Kemal de mi bölücüydü

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar:

HEPSİNİ OKUYACAKLAR: İlk Meclis'in gizli celse zabıtları okuduğunda, Gazi Mustafa Kemal'in nutuklarında karşı çıktıkları şeyleri görecekler. Kürt, Gürcü, Laz, kelimesini o Meclis'te görecekler. Osmanlı'ya gittikleri zaman doğu, güneydoğunun, Kürdistan olduğunu görecekler. Türkiye'nin tarihi MHP ya da CHP'nin çizdikleri gibi bir tarih değil. Bize, 'şu kavramı kullan, bölücü' diyorlar. Peki Mustafa Kemal de mi bölücü?

KORKARAK BÜYÜK OLUNMAZ: Küçük düşünerek büyük işler yapılmaz. Türküden, şarkıdan korktular. Büyük devletin korkuları olamaz. Biz her ne yaptıysak, Türkiye'yi normalleştirmek için yapıyoruz. Türk'ten alıp Kürt'e vermiyoruz.

KAYA'YA SALDIRAN GEZİ'CİLER: Ahmet Kaya'ya saldırdılar. Kimler? Hani Gezi Parkı'nda bize saldıranlar kimlerse, onlar orada da Kaya'ya saldırdı. O gün saldıran sanatçıların bir kısmı diyor ki 'O esnada tuvaletteydim', Hepiniz oradaydınız be, hepiniz. Dürüst olun, dürüst.

YENİ ANAYASA:
Batıda muhalefet, ülkenin menfaati olduğu zaman desteğini verir. Ama bizim muhalefet, 'Ha bunun arkasında iktidar oy kazanacak, dolayısıyla bunu engellememiz lazım' der, karşısına dikilir.

GENEL AF YOK
Başbakan Erdoğan, grup toplantısı çıkışında gazetecilerin genel af iddialarıyla ilgili sorusuna yanıt verdi. Başbakan "Ben hayallerimi anlatıyorum, siz genel aftan bahsediyorsunuz, yok böyle bir şey, kesinlikle yok" diye konuştu.