Nasıl geldilerse öyle giderler

Başbakan Erdoğan, terör örgütünün çekilmesiyle ilgili konuştu: Nasıl geldilerse, silahlarını bırakıp aynı yoldan giderler. Ey Bahçeli, 1999'da bostan korkuluğu muydun? Niye o zaman kükremedin?

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Mayıs 2013 Güncelleme 08 Mayıs 2013, 02:22
Nasıl geldilerse öyle giderler

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu ve çözüm süreciyle ilgili açıklamalar yaptı:

Onların tarih açıklaması filan, bu tür şeyler yanlış. Bunun esasları, sadece silahları bırakmak suretiyle terk etmektir. Kendileri zaten nasıl, nerelerden girdiyseler oradan da çıkmasını bilirler. Hükümet, devlet olarak bir şey ortaya koyduk. İlkemiz, silahlar bırakılarak ülkemizi terk etmeleridir. Nereden, nasıl terk ederler; onlar, onların bileceği bir şeydir.

Çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte, CHP, MHP ve statüko partileri çözümün önünde durmak için ellerinden geleni yapmaya başladı. CHP'nin, MHP'nin gözünde, millet bidon kafalıdır, göbeğini kaşıyan adamdır. CHP Genel Başkanı, onca "U" dönüşü sayesinde milletimiz tarafından 'çarkçıbaşı' olarak vasıflandırıldı. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nu ciddi ciddi zorlamakta.

3 MAYMUNU OYNADIN

MHP Genel Başkanı'na çok önemli sorular yönelttik. MHP Genel Başkanı'nın bu çelişkisini, çarkını biz tekrar tekrar hatırlatacağız. 1999 sürecini ve süreçte yaşananları hatırlatarak, maskesini düşüreceğiz.

1999'da, devletin kurumları İmralı ile görüşmeler yaptı. Ardından da İmralı çekilme çağrısında bulundu. Dikkatinizi çekiyorum; bugün istihbarat örgütümüzün İmralı ile görüşmesini kıyasıya eleştiren, bizi ihanetle, bölücülükle itham edecek kadar dengesini yitiren MHP Genel Başkanı, 1999'da Hükümetin ortağı, Başbakan Yardımcısı'dır.

MHP Genel Başkanı, 'Benim haberim yoktu' diyene sorarlar, sen o Hükümet'te bostan korkuluğu muydun? Vitrin süsü müydün, neydin? 1999 süreci için üç maymunu oynayan Bahçeli, şu anda kükreyen aslan rolleri kesiyor. Sayın Bahçeli, 1999'da neden kükremedin? 1999'da 'neden ihanet var' diye ortalığı velveleye vermedin?

ÇİFTÇİYE MÜJDE
Başbakan Tayyip Erdoğan esnaftan sonra çiftçiye de müjde verdi ve Ziraat Bankası'nın çiftçiye verdiği kredilerin faizlerinde bir puanlık indirim yapıldığını söyledi. AK Parti Grup toplantısında yaptığı konuşmada müjdeyi veren Erdoğan, 2002'de Ziraat Bankası'nın 19 milyar lira zarar ettiğini ancak 10 yıl içinde kamuya 20 milyar lira kaynak aktardığını ifade etti.