Organize işler bunlar

Erdoğan, Seyrantepe'nin açılışında yaşananların 'organize edilmiş bir eylem' olduğunu söyledi: Kimse bazı spesifik olaylara mal etmesin

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ocak 2011 Güncelleme 19 Ocak 2011, 14:59
Organize işler bunlar

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, Türk Telekom Arena stadının açılışında yaşananların "organize hareket" olduğunu söyledi. Erdoğan, Şam yolculuğu öncesi şu mesajları verdi:

SAMİ YEN DE GALATASARAY'IN DEĞİLDİ
Müteahhit işi götüremedi, TOKİ ile bitirdik. Bizzat ilgilendim. Şükrü Saracoğlu bu şekilde değildir. Bizzat Fenerbahçe Spor Kulübü yaptırmıştır. Bursa aynı şekilde yaptırıyor. Ali Sami Yen de Galatasaray Spor Kulübü'nün değildi, üst kullanım hakkı verilmişti. '

'AZİZ BEY KISKANMIYORUZ DEDİ'
BAKA TÜRLÜ AÇABİLİRDİK
Bu açılışı böyle değil de daha farklı şekilde yapabilirdik. 36 tesisin toplu açılışını yaptık. Törenlerin içine Seyrantepe Stadı'nı da alabilirdik.

AYRIM YOK
Ben Fenerbahçeliyim. TOKİ Başkanım Galatasaraylı. Ayrımcılık yapmadık.
Fenerbahçe Başkanı Aziz Bey, "Biz böyle bir stadın yapılmasından iftihar ediyoruz, kıskanmıyoruz" demiştir.

TEVECCÜH ORTADA
Olaylar tüm Galatasaray camiasına mal edilemez. Ama burada organizasyon var mı? Açıkça söyleyeyim bir organizasyon var. Kimse son zamanlardaki bazı spesifik olaylara mal etmesin. Halkımın teveccühü ortadadır.
Gerçek 12 Haziran'da ortaya çıkacak.

FENERBAHÇE OBAMA GALATASARAY NEO-CON
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türk futboluna "diplomatik" yorumlar getirdi: "Fenerbahçe, ABD Başkanı Barack Obama gibi. Starlardan oluşan bir takım tercih ediyor. Obama da starlarla çalışıyor. Oysa kim ne derse desin, ABD'deki 'Neo- Con'lar bir ekipti. Galatasaray da, alttan yetiştirip, ekip oluşturuyor."

BAKANLAR 'CİMBOM'U ASKIYA ALDI
Arena tartışmaları sürerken, gözler Kabine'deki "dağılıma" çevrildi. 8 Galatasaraylı, 7 Fenerbahçeli, 5 de Beşiktaşlı bakanın bulunduğu Bakanlar Kurulu'nda Trabzonspor, Bursaspor, Diyarbakırspor ve Afyonspor da temsil ediliyor. Ancak başta Enerji Bakanı Taner Yıldız olmak üzere bazı bakanlar, şimdilik "Galatasaraylılıklarını" askıya aldı.