Huzur sığınağı

Doğasıyla, ortamıyla huzuruyla ve hepsi birbirinden güzel evleriyle Türkiye'nin en sakin muhteşem koyunda yer alıyor Akyaka…

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Temmuz 2010 Güncelleme 17 Temmuz 2010, 00:00
Huzur sığınağı

İÇİNDEKİLER

Muğla-Marmaris karayoluyla Sakartepe'den Gökova'ya inerken birdenbire karşınıza Gökova Körfezi'nin panoramik görüntüsü çıkacaktır. Eğer vaktiniz varsa aracınızı uygun bir park yerine çekin ve manzaranın keyfini sürün. Buradan ovanın ve Gökova Körfezi'nin bütün güzelliklerini izleyebilirsiniz. Manzarası gerçekten başdöndürücü. Bu virajlı yoldan aşağı inerken sağa dönüp çamlar arasından Akyaka'ya girersiniz. Akyaka, girer girmez sarmalar insanı. Girdiğinizde çam ağaçlarının yanısıra çiçekli bahçeleriyle iki katlı evlerin özel mimarisi hemen dikkatinizi çekecektir. Akyaka şehir merkezi içine girip orman alanına doğru ilerlerken sola dönerseniz plaja çıkarsınız. Burası aynı zamanda Azmak Deresi'nin denizle buluştuğu nokta. Merkezde, 200 metre devam eden sığlıktaki pürüzsüz kumlu plaj bulunuyor. Sırtını orman ağaçlarına dayamış bu plaja denizden bakmak olağanüstü keyifli. Akyaka'nın havası fazla nemli olmadığından sıkıcı değil. Rüzgar tatlı tatlı, temiz, deniz kokulu esiyor burada. Kendi çapında bir hareketliliği olan Akyaka, kafa dinlemek ve stres atmak isteyenler için biçilmiş kaftan. Daha fazla hareketlilik ve eğlence isterseniz en yakın tatil merkezi Marmaris'i tercih edebilirsiniz. Akyaka'dan ayrılmadan tekne turlarına katılarak Akbük, İngiliz Limanı, Okluk Koyu ve Kleopatra(Sedir) Adası'na mutlaka gidin. Maviyeşil bir plaj, mükemmel bir kum, pırıl pırıl bir su ve cennet gibi bir ada... Herkesin hayatında kesinlikle en az bir kez görmesi gereken bir yer Sedir Adası....

NASIL GİDİLİR?
Akyaka'ya gitmek için; Muğla çevre yolundan Marmaris
'e geçeceksiniz. Sakartepe Geçidi'nden Gökova düzlüğüne varmadan sağdaki levhayı takip ederek Akyaka'ya ulaşabilirsiniz. İstanbul-Muğla arası 830 kilometre. En yakın havaalanı Dalaman ve Akyaka'ya uzaklığı da 65 kilometre.

NE YENİR?
Buz gibi suyu olan Azmak Deresi boyundaki lokantaların hepsinde taze balık bulabilirsiniz. Harika salata yapıyorlar, bütün malzemeler çevredeki bahçelerden toplanıyor. Dere kenarında kocaman bahçesiyle, balık, güveç ve birbirinden enfes mezeleriyle Azmakbaşı Restoran ve yaklaşık 45 yıllık tecrübesiyle Halil'in Yeri bunlardan bir kaçı.

NEREDE KALINIR?
Beldede yöre mimarisine uygun yüzme havuzlu apart türü lüks villalarda konaklamak çok avantajlı. Yücelen Otel (0252 243 51 08) ve Club Çobantur (0252 243 45 50) nitelikleri ve konumuyla Akyaka'nın en etkileyici tesislerinden. Yeşil Apart: 0252 243 52 29, Huzur Pansiyon: 0252 243 51 39, Ali Baba Apart: 0252 243 54 09, Begonvil Apart: 0252 243 56 77.