Süper gıdalar sağlıklı kadınlar! Uzmanlar kadınların gücüne güç katacak besinleri açıkladı...

Sağlık problemlerinden korunmada doğru besinlerin tüketilmesi çok önemli. Uzmanlar, kadınların gücüne güç katacak besinleri tek tek açıkladı. İşte sizler için derlediğimiz 4 Haziran tarihli sağlık haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Haziran 2023 Güncelleme 04 Haziran 2023, 06:58
Süper gıdalar sağlıklı kadınlar! Uzmanlar kadınların gücüne güç katacak besinleri açıkladı...

İÇİNDEKİLER

Sağlık problemlerinden korunmada doğru besinlerin tüketilmesi etkili oluyor. Uzmalar, kadınların gücüne güç katacak besinleri açıklıyor.

KEMİKLERE KETEN TOHUMU: Kemikler, özellikle menopozdan sonra zayıflıyor. Bunu önlemenin yolu Omega-3 içeren keten tohumunu tüketmekten geçiyor. Ispanak, semizotu gibi sebzeler de kemikleri besliyor.
KİLOLARA TARÇIN: Birçok hastalığa iyi gelen tarçın, diyabetle savaşıyor. Kilo alımını engelliyor.
SAÇLARA TURP: Lif, A-B-C,K vitaminleri, potasyum, magnezyum, demir ve kalsiyum içeren turp cildi besliyor. Saç dökülmesini engelliyor. Saçlarda oluşan kepek sorununu da bitiriyor.
GÖBEĞE AVOKADO: Tok tutan avokado, bel bölgesindeki yağları eritiyor. Günde orta boy bir avokado düzenli beslenme ve spor ile bel bölgesi yağları yakıyor.



EYVAH GÜNEŞ
Yaz aylarında yüzünü daha çok gösteren güneş cilt hastalıklarını da beraberinde getiriyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Oğuz Küçükçakır, bu dönemde güneş yanığı, mantar enfeksiyonu, isilik, güneş alerjisi, derin kırışıklıklar, erken cilt yaşlanması, cilt lekelerinin sık görüldüğüne dikkat çekiyor. "Dış ortama çıkmadan 15 dakika önce, güneş koruyucular cilt bölgelerinize sürülmelidir. Açık renkli giysiler giyilmeli, güneş ışınlarının en dik açıyla yeryüzüne ulaştığı 11.00 ile 16.00 arasında dışarıda bulunulmamalıdır" diyor.



REFLÜDE KIRMIZI ALARM
Mide hastalıkları, yanlış beslenme sonucu sık görülüyor. Reflü hastalığı ise hayatı kabusa çeviriyor. Bu hastalığın şikayetlerini azaltmak için bitkisel ağırlıklı beslenmek gerekiyor. Hazmı zor olan kırmızı et yerine fasulye ve mercimek gibi bitkisel protein kaynaklarının tüketilmesi öneriliyor. Muz, elma, armut, çilek ve kavun gibi meyveler, hastaların yardımına koşuyor.



TANSİYON ÇOK SiNSi
En sık görülen kronik hastalıklardan hipertansiyon, hayatı tehdit ediyor. Kardiyolog Hakan Erikçi, sinsi ilerleyen bu hastalığın kalp krizi, kalp ve böbrek yetmezliği ile felce neden olduğunu belirtiyor. "Tedavide hayat tarz değişikliği, kilo verme, düzenli egzersiz, sağlıklı diyet, alkol kısıtlaması, sigarayı bırakma, düşük tuz ve kafein tüketimi önemlidir. Gerektiğinde ilaca da başlanır" diyor.

AKLIN YOLU CEVİZ
Görüntüsüyle beyne birebir benzeyen ceviz, güçlü bir hafızanın kapılarını aralıyor. Nörolog Dr. Mehmet Yavuz, beyin ve ceviz arasındaki mucizevi bağlantıyı açıklıyor. İçerdiği Omega- 3 yağ asitleriyle beyin hücrelerini güçlendiren ceviz, ayrıca bolca fosfor, kalsiyum, potasyum ve demir barındırıyor. Zihin yorgunluğunu alıyor, kemik ve dişleri güçlendiriyor. Egzama ve sedef hastalığına iyi geliyor. Kötü kolesterolü düşürüyor. Kalp ve damar sağlığını destekliyor. Beyne olan faydaları ise şöyle sıralanıyor:

- Beyin gelişimi, yapısı ve fonksiyonlarını korur.
- HAFIZAYI destekler. Alzheimer ile savaşır.
- Tok tutar. Kilo vermeyi kolaylaştırır.
- Kalp sağlığını korur.
- Bağırsak dostudur. Sindirimi hızlandırır.



ENGİNAR ŞİFA DOLU
Karaciğer dostu enginar, kolesterolü dengeler. Sindirimi destekler. İdrar söktürücüdür. Cinsel gücü artırır. Anemi yani kansızlığı bitirir. Kemikleri korur.

AVOKADODA AŞK VAR
Enerji değeri yüksek avokado, yaşlanmayı geciktirir. Sindirimi destekliyor. Bağırsakları güçlendirir. Kolesterolü dengeler. Cinsel gücü ve isteği artırır.

SAFRAYA BULGUR
Türk mutfağının vazgeçilmezi bulgur, safra taşı oluşumunu engeller. Kalp sağlığını korur. Kan şekerini dengeler. Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltır.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN