Sarımsak gripten koruyor (Sağlık haberleri)

Havaların soğumasıyla birlikte grip, nezle gibi soğuk algınlığı şikayetleri artıyor. Prof. Dr. Çağrı Büke, solunum yolu enfeksiyonlarının yüzde 80’inin virüslerden, geriye kalan bölümün ise bakterilerden kaynaklandığını açıklıyor. Antibiyotiklerin sadece bakterilerden kaynaklanan enfeksiyonların tedavisinde kullanıldığını vurguluyor. Büke, sarımsak ve limonlu ballı su tüketiminin ise soğuk algınlığı şikayetlerini azalttığını anlatıyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ocak 2022 Güncelleme 13 Ocak 2022, 06:59
Sarımsak gripten koruyor Sağlık haberleri

İÇİNDEKİLER

Havaların soğumasıyla birlikte grip, nezle gibi soğuk algınlığı şikayetleri artıyor. Prof. Dr. Çağrı Büke, solunum yolu enfeksiyonlarının yüzde 80'inin virüslerden, geriye kalan bölümün ise bakterilerden kaynaklandığını açıklıyor. Antibiyotiklerin sadece bakterilerden kaynaklanan enfeksiyonların tedavisinde kullanıldığını vurguluyor. Büke, sarımsak ve limonlu ballı su tüketiminin ise soğuk algınlığı şikayetlerini azalttığını anlatıyor.

KALBİN İLACI KAHVE
Sohbetlere eşlik eden kahve, sağlığa olan faydalarıyla dikkat çekiyor. Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Barış Çaynak, günde 4 fincan kahve içmenin, kalp hastalıklarına bağlı ölüm riskini azalttığını belirtiyor. Kolesterolü olanlara da filtre kahveyi öneriyor.

KELLİĞE KARŞI BİBERİYE
Biberiye bitkisinin çayı, saç köklerine masaj yapıldığında kelliği bitirir. Saç köklerini güçlendirir. Beyin hücrelerini destekler.

KOLESTEROLE NOHUT
Kolesterolün dengelenmesini sağlayan nohut, kalp damar sağlığını korur. Bağışıklığı güçlendirerek hastalıklara savaş açar. Kemikleri de güçlendirir.

BÖBREKLERE FESLEĞEN
Güzel kokusu ile fesleğen, antioksidan etki gösterir. Astım ve bronşit şikayetlerini azaltır. Böbrekleri korur. Baş ağrısını hafifletir. Yaşlanmayı geciktirir. Sindirimi destekler.