Bağırsak enginar sever

Kolon kanseri, 50 yaşını bekliyor! Uzmanlar ise uyarıyor: Et değil, enginar ve bamya yiyin.

Vücudun ikinci beyni sayılan bağırsaklar, yanlış beslenme alışkanlıklarından olumsuz etkileniyor. Genelde 50-70 yaş arası kişilerde daha çok görülen bu has- talık, genetik yatkınlık göste- riyor. Medi- cal Park Pendik Hastanesi Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Samet Yardımcı, kolon kanserinden korunmanın sırrını açıklıyor. Kolon kanseri, hastada genellikle demir eksikliği anemisi, kansızlık, halsizlik ve çarpıntıya da neden olabiliyor. Kırmızı et tüketimi, bu hastalığa yakalanma riskini artırıyor. Haftada yarım kilodan fazla et tüketmek, salam, sosis, sucuk gibi işlenmiş et ürünlerini yemek kansere davetiye çıkartıyor.
KURU İNCİRİN GÜCÜ
Kolon kanserinden korunmada lifli besinler etkili oluyor. Kuru incir, avokado ve armut gibi meyveler ile bezelye, enginar ve bamya gibi sebzeler, sindirimi kolaylaştırıyor. Mercimek, nohut ve ceviz de kanserden koruyor. Bu hastalığın erken teşhisi, tedavi şansını yükseltiyor.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.