CHP'de adaylık kaosu: Adayların açıklanması gecikti! CHP PM toplantısında gerginlik: Adayların belirlendiği toplantı katında sesler yükseldi

Yerel seçimler adım adım yaklaştığımız günlerde CHP'deki adaylık kaosu tam gaz devam ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nu koltuğundan eden emanetçi Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu'nun gölgesi altında genel başkanlık savaşı verirken adayların açıklanması gecikti. Adayların belirlendiği toplantı katında sesler yükseldi. Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, Mersin Mezitli'de mevcut Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın devam etmesi gerektiğini düşünmesine rağmen, Neşet Tarhan aday gösterilmeyince bir diğer Mersin Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'a tepki gösterdi.

Giriş Tarihi 10 Ocak 2024, 23:22 Güncelleme 11 Ocak 2024, 23:05
CHP’de adaylık kaosu: Adayların açıklanması gecikti! CHP PM toplantısında gerginlik: Adayların belirlendiği toplantı katında sesler yükseldi

İÇİNDEKİLER

"Değişim" diyerek Kemal Kılıçdaroğlu'nu koltuğundan eden emanetçi Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu'nun vesayeti gölgesi altında genel başkanlık savaşı verirken, yerel seçimlere adım adım yaklaştığımız günlerde CHP'de adaylık kaosu patlak verdi.

ADAYLIK SAVAŞI PATLADI

İki ismin ortak kararı İzmir'de Tunç Soyer'i aday göstermemek ancak Özel'in Özlem Çerçioğlu önerisine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun karşı çıktığı ve Buğra Gökce'yi aday yapmak istediği konuşuluyordu.

BİR BOMBA DA İSTANBUL'DA PATLAMIŞTI

İzmir bilmecesi iki isim arasında gerilime sebep olurken bir bomba da İstanbul'da patlıyor.

İstanbul'da adayları Özgür Özel değil İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu belirliyor. İmamoğlu'nun ekibinden Mahir Polat Fatih'ten Tarık Balyalı ise Pendik'ten aday gösterildi. CHP'deki çift başlılık Parti Meclisinde Özgür Özel'i zor durumda bıraktı. Üyeler Özel'i sıkıştırdı ancak İBB Başkanının geri adım atmadığı ve kendi listesini hazırlayıp dayattığı ortaya çıkmıştı.



ADAYLARIN AÇIKLANMASI GEÇİKTİ

Yaşananların ardından CHP'de adayların açıklamasında gecikmeler yaşandı. Şu ana kadar Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 31 Mart'ta yapılacak seçimler için dördü büyükşehir olmak üzere 5 il ve 7 büyükşehir ilçe belediyesi adayını açıkladı.

Buna göre Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeydan Karalar, Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özlem Çerçioğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Candan Yüceer oldu.

Açıklanan ilçe başkan adayları ise şöyle:

ANKARA
Kahramankazan:
Selim Çırpan, Şereflikoçhisar: Mustafa Koçak, Etimesgut: Erdal Beşikçioğlu

ANTALYA
Konyaaltı: C
em Kotan, Kumluca: Mustafa Köleoğlu, Manavgat: Niyazi Nefi Kara, Serik: Kadir Kumbu

MERSİN DE BELLİ OLDU
Mersin'de de yine Hatay ve Adana gibi mevcut başkan Vahap Seçer aday gösterildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Etimesgut için Erdal Beşikçioğlu'na karşı çıkmıştı, milliyetçi bir ismin aday gösterilmesi gerektiğini belirtmişti. Ancak PM Beşikçioğlu'na Etimesgut'ta aday gösterdi.Antalya'da ise mevcut başkan Muhittin Böcek ismi geçmedi. Antalya'nın ilçe adayları belli oldu.


GERİLİM YÜKSELDİ

Adaylık savaşı devam ederken CHP PM toplantısında sinirler gerildi. Adayların belirlendiği toplantı katında sesler yükseldi.



Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, Mersin Mezitli'de mevcut Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın devam etmesi gerektiğini düşünmesine rağmen, Neşet Tarhan aday gösterilmeyince bir diğer Mersin Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'a tepki gösterdi.

CHP Mersin milletvekili Ufuk Çakır'ın Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'a bağırarak salonu terk ettiği öğrenilirken, kavga sonrası Başarır'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama akıllara geldi.

"MHK VE PM DIŞINDA AİLECEK GÖRÜŞÜYORUZ"

Başarır, Halk Tv'de katıldığı bir yayında CHP MYK'da tartışma iddialarına ilişkin konuşmuştu.

Tartışma iddialarını yalanlayan Başarır, "Çatlasalar da patlasalar da biz kavga etmeyeceğiz. Yeni yönetim güçlü bir aile. Biz hepimiz birbirimizle MHK dışında, PM dışında ailecek görüşüyoruz. Her dakikamız beraber." demişti.

Aydın'da mevcut Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu aday gösterildi. PM'de oynaylandı.



AFYON'DA CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ BURCU KÖKSAL ADAY OLDU

Afyon'da CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, belediye başkan adayı oldu. Sürpriz bir isim olarak da niteleyebiliriz. Şuana kadar ismi konuşulmuyordu açıkçası. Ancak Burcu Köksal'ın Afyon'dan belediye başkan adayı gösterileceği kesinleşti. Burcu Köksal'da şöyle bir parantez açabiliriz kurultay sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu ile hareket eden, Kılıçdaroğlu'na en net desteği veren isimdi. Şu anda da CHP'nin Grup Başkanvekili hatta hatırlanacaktır ki CHP'li bir milletvekiliyle kongrede tartışmış ve o tartışma sonrası baygınlık geçirmişti. Baygınşık geçirdiği görüntülerde günlerce konuşulmuştu.

Bugün 300 yakın belediye başkan adayı açıklanacak. İstanbul'da 10 civarında ilçenin CHP yönetiminde olmayan ilçelerin belediye başkan adaylarını açıklaması bekleniyor.



İMAMOĞLU'NUN ESKİŞEHİR ADAYINA YER YOK

Eskişehir'le ilgili de şu bilgiliyi paylaşabilirim. Yılmaz Büyükerşen mevcut belediye başkanı ancak yaşı nedeniyle kendisine yönelik eleştiriler vardı. Yeniden aday olmaması gerektiği söyleniyordu. Geçtiğimiz hafta Özgür Özel Yılmaz Büyükerşen ile bir araya geldi ve aday olmaması yönünde ikna ettiği anlaşıyor. Eskişehir Büyükşehir Sekreteri Ayşe Ünlüce'nin aday gösterilmesi bekleniyor.

CHP'DE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI KESİNLEŞEN İSİMLER

CHP Parti Meclisi Deniz Yücel, adayları şöyle açıkladı:

CHP usulü Cumhuriyet Bayramı kutlaması: Zeydan Karalar Türk bayrağını yere fırlattı

Adana: Zeydan Karalar

CHP'li Özlem Çerçioğlu'nun FETÖ sevgisi! Belediyeler imamı Erkan Karaarslan'ın FETÖ'den yargılanan yeğeni Ümit Erkan'a iki müdürlük birden

Aydın: Özlem Çerçioğlu



Eskişehir: Ayşe Ünlüce

Takvim.com.tr yazdı Bakan Koca doğruladı! CHP'li Lütfü Savaş neyin peşinde? 8 kez aranmasına rağmen telefona çıkmadı

Hatay: Lütfü Savaş

ʺÇocuk istismarı düzenlemelerini AK Parti engelliyorʺ yalanı böyle ifşa oldu

Tekirdağ: Candan Yüceer

Afyonkarahisar: Burcu Köksal



Artvin: Bilgehan Erdem

CHP’li Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı göstermelik sözleşme ayarladı tarih atmayı unuttu

Bilecik: Melek Mızrak Subaşı



Çankırı: İlhan Tekin



Giresun: Fuat Köse

CHP’de İnce borsası! Kılıçdaroğlu ve CHP yönetimine ‘iki satırlık adam’ diyen Mehmet Siyam Kesimoğlu’nu partiye döndürdüler

Kırklareli: Mehmet Siyam Kesimoğlu

PKK iltisaklılar CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde cirit atıyor! Mülakatla işe alınan Asiye Şahin terörden tutuklandı

Mersin: Vahap Seçer



Niğde: Hulusi Özen



Osmaniye: Serkan Karayiğit



Tunceli: Ali Mustafa Çelik

CHP'de 'HDP'ye bakanlık'ın zeminini oluşturma çabaları! Günden güne vites yükselttiler: Bir değil birden fazla verilmeli

Uşak: Özkan Yalım



Yalova: Mehmet Gürel



Zonguldak: Tahsin Erdem

Kilis: Hakan Bilecen

Sinop: Mehmet Gürbüz

Yozgat: Özkan Şengül

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN