Ekrem İmamoğlu ve Meral Akşener'in yeni planı devrede: Aday olma Kılıçdaroğlu

2023 seçimlerine sayılı bir zaman kalmasına rağmen 6+1’li koalisyon masasında adaylık krizi daha da derinleşiyor. Son olarak kendisinin adaylığına set çekmek isteyen Meral Akşener'e karşı Kılıçdaroğlu, "Ben Kemal. Geliyorum" yazılı afiş hamlesine imza atmış ve İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu etkinlikte "Cumhurbaşkanı Kemal" sloganları atılmıştı. Yaşananlar sonrası Ekrem İmamoğlu ve Meral Akşener yeni planlarını devreye soktu. Başta Kılıçdaroğlu'nun Geleceği Kur Gençlik Festivali"nde yaptığı konuşma sırasında olsun, sosyal medya ve birçok alanda "Aday olma Kılıçdaoğlu" kumpası başlatıldı.

Giriş Tarihi 04 Şubat 2023, 22:17 Güncelleme 05 Şubat 2023, 00:51
Ekrem İmamoğlu ve Meral Akşener’in yeni planı devrede: Aday olma Kılıçdaroğlu

İÇİNDEKİLER

2023 seçimlerine sayılı bir zaman kalmasına rağmen 6+1'li koalisyon masasında adaylık üzerinden yaşanan savaş farklı boyut kazandı.



Adaylık için önüne set çeken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i köşeye sıkıştırmak isteyen Kılıçdaroğlu son olarak "Ben Kemal. Geliyorum" yazılı afiş hamlesine imza atmıştı.

EKREM VE KEMAL'İN SLOGAN SAVAŞLARI
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, adaylık için kendisine rakip gösterilen Ekrem İmamoğlu ile İstanbul'da bir etkinliğe katıldı. Kılıçdaroğlu'nun salona girmesi sonrası, parti teşkilatı tarafından "Ben Kemal, geliyorum." yazılı bir pankart açıldı.



SLOGANLARI DUYDU YÜZÜ DÜŞTÜ
Pankart ile birlikte, "Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu" sloganı atıldı. Sloganı duyunca çok bozulan Ekrem İmamoğlu, alkışlayanlara da ters bakışlar attı. İmamoğlu'nun somurtkan ve mutsuz tavrı dikkat çekti.



EKREM'DEN KARŞI ATAK
Yaşanan bu gelişmelerin gölgesinde "Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu" sloganlarını hazmedemeyen Ekrem İmamoğlu ve Meral Akşener adeta karşı atağa kalkarak yeni planlarını devreye soktu. Ekrem İmamoğlu tarafından yönlendirildiği iddia edilen kişiler Kılıçdaroğlu'na karşı "Kılıçdaroğlu aday olma" kampanyası başlattı. Öte yandan İmamoğlu'nun sağ kolu Murat Ongun'a bağlı sosyal medyacılar da 'Aday olma' kampanyasını dijital medyada devreye sokmak için harekete geçti.

ADAY OLMA DEDİ YAKA PAÇA DIŞARI ATILDI

İMAMOĞLU'NUN ADAYLIK İÇİN YENİ PLANI DEVREDE: KILIÇDAROĞLU ADAY OLMA
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da CHP Gençlik Kolları'nın düzenlediği "Geleceği Kur Gençlik Festivali"nde açıklamalarda bulunduğu sırada tribünlerde yer alan bir partili genç, Kılıçdaroğlu'na seslenip "Aday olma" diye bağırdı.



PROTESTOCU GENCİN AĞZINI KAPATIP SUSTURMAYA ÇALIŞTILAR
Gencin sözleri salonda şaşkınlığa neden olurken, kısa sürede diğer partililer tarafından alaşağı edildi. Partililer, "Aday olma" diyen gencin ağzını elleriyle kapatmaya çalıştı, o anlar saniye saniye kameralara yansıdı.


TRT CANLI YAYININDA MUHABİRİN MİKROFONUNA "KILIÇDAROĞLU ADAY OLMA" DİYE BAĞIRDILAR
Diğer bir "Kılıçdaroğlu aday olma" söylemi TRT muhabirinin Ankara'da kar yağışı ile ilgi canlı yayın yaptığı sırada gerçekleşti. Aniden yaklaşan bir genç muhabirin mikrofonuna yakalaşarak "Kılıçdaroğlu aday olmasın" ifadelerini kullandı.



SOSYAL MEDYA HAREKETE GEÇTİ
Kılıçdaroğlu'nun adaylığını engellemek için Akşener ve İmamoğlu ikilisinin yeni planı sosyal medyada da devreye girdi. Bazı kullanıcılar '#AdayOlmaKılıçdaroğlu' etiketiyle paylaşımlara imza attı.



İşte bazı paylaşımlar;
"Ben vatani görevimi yaptım, delirme sırası sizde."



"İnsanlar artık doldu ve bardağı taşıran son damla bu oldu Seçime sayılı günler kaldı bu işin sonunda biz galip gelmek istiyoruz, bu mücaadeleye devam edersek de galip geleceğiz ve şunu yenilemekte fayda var : Tasmalılar değil halk kazanacak"



"Bu moruğun inadı bizi bitirecek...diktatör kemal......."



KİLLİK'E OFİSİ ÖNÜNDE TEPKİ
Killik, sosyal medyadan paylaştığı "4 Şubat 2023" başlıklı bir video ile adeta Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ilan etmişti. Killik'in ofisinin önüne giden bir genç "Kılıçdaroğlu aday olmasın" pankartı açtı.

CHP'DEN AKŞENER VE İYİ PARTİ'YE TEHDİT
3 Şubat'ta yaşanan gelişmeler sonrası gençlerle buluşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu alana gelmeden önce harekete geçen CHP Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik sosyal medya hesabından isim vermeden İyi Parti ve Akşener'i adeta tehdit etmişti. Killik, yaptığı paylaşımda, "Birilerinin eline pankart tutuşturup, genel merkeze gönderenler fazla şaşırmasın, sabrımızı taşırmasınlar. CHP gençliği yüzbinlerle ölçülmez! Buradayız, Genel Başkanımızın yanındayız!" ifadelerini kullanmıştı.



BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN KILIÇDAROĞLU'NA ÇAĞRI
Meral Akşener ve Ekrem İmamoğlu el birliğiyle başlatılan 'aday olma' kumpası tam gaz devam ederken bir darbe de Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden geldi. Kemal Kılıçdaroğlu'na aday olmaması için çağrıda bulunan öğrenciler, demokrasi lehine adaylık iddiasından çekilmesini istiyoruz" ifadelerine yer verildi.

'HALKIN TERCİHLERİ' İBARESİ AKILLARA GELDİ
Paylaşılan metinde özellikle son bölümde kırmızı renkle yazılan "Milletin sesi olmak için yola çıkanları milletin sesine kulak vermeye davet ediyoruz" ifadeleri dikkat çekti. 6'lı koalisyon masasının 9 saat süren 11. toplantısında yayımlanan bildiride 'Halkın tercihleri' ibaresini akıllara getirdi. Bu ifade İYİ Parti'nin aday belirleme yöntemleri olarak "anketler kullanılsın" talebinin Meral Akşener'in Ekrem İmamoğlu'nun önünü açmak, Kılıçdaroğlu'nun yolunu kesmek için yapmış olduğu hamle olarak değerlendirilmişti.

'ADAY OLMA' DİYE BAĞIRAN GENÇ KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜ
Öte yandan CHP yandaşı gazeteci Özlem Gürses sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu'na seslenen gencin lise öğrencisi Ömer Faruk Berber olduğunu ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun genç ile bir görüşme yaptığını açıkladı.

SAATLER SONRA GERİ VİTES
Kılıçdaroğlu'na "aday olma" diyen gencin Kılıçdaroğlu ile görüşmesi gençlik buluşmasından hemen önce isim vermeden Akşener ve İyi Parti'yi tehdit eden Gençlik Kollar Başkanı Gençosman Killik'in paylaşımını getirdi. Zira, "aday olma" kampanyası başlatanları tehdit eden Killik, Kılıçdaroğlu'na "aday olma" diyen gençle birlikte fotoğraf karesinde yer aldı.

EKREM İMAMOĞLU İLE KILIÇDAROĞLU ARASINDAKİ 'ADAYLIK' KRİZİ
Bilindiği üzere Kılıçdaroğlu'nun adaylığı İYİ Parti kanadından sık sık veto yiyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, adaylık için Ekrem İmamoğlu'nu işaret edip, yurt içi düzenlenen mitinglerle İBB Başkanı'nı parlatmaya çalışıyor.

Saraçhane'deki miting ile başlayan süreç, İYİ Parti kanadından yapılan "Kılıçdaroğlu aday olursa ayrı aday çıkarırız" restiyle büyük bir kaosa dönüşmüştü.

İYİ Partili Cihan Paçacı, "kendi adayımızı çıkarırız" resti sonrası partideki görevlerinden el çektirilmişti. Kılçdaroğlu ise adaylığının önündeki en büyük engel olarak karşısına çıkan İBB Başkanı'na sık sık, "Sen 16 milyona hizmet edeceksin" diyerek ayar veriyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN