SON DAKİKA: PKK'lı terörist Volkan Bora ile sevgili olan HDP'li Semra Güzel'in PKK kampından yeni fotoğrafları ortaya çıktı

Son dakika haberleri... HDP'li Semra Güzel, PKK kampında adeta eğitime alınmış. Yeni fotoğraflarda HDP'li Güzel, PKK kampında eczacılık yapıyor, teröristlerle futbol oynuyor. Öte yandan Başkan Erdoğan, bugün AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada da "Karma komisyona süratle gönderdik ve gereği yapılacak. Biz parlamentomuzda bu tür birilerini görmek istemiyoruz" dedi.

Giriş Tarihi 12 Ocak 2022, 14:33 Güncelleme 12 Ocak 2022, 15:53
SON DAKİKA: PKK’lı terörist Volkan Bora ile sevgili olan HDP’li Semra Güzel’in PKK kampından yeni fotoğrafları ortaya çıktı

İÇİNDEKİLER

PKK'ya yönelik hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen terörist Volkan Bora'nın cep telefonundan çıkan fotoğraflar gündemi bir anda değiştirdi.

O fotoğraflarda Bora'nın, HDP Milletvekili Semra Güzel ile birlikte birçok poz verdiği tespit edildi.

Terörist Volkan Bora'nın, Güzel ile terör kampında çekilmiş fotoğraflarının basına yansıması üzerine HDP'li vekilin dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle fezleke düzenlendi.

GRUP TOPLANTISINDA AÇIKLADI: GEREĞİ YAPILACAK
Başkan Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, "PKK'nın uzantısı olarak bu kadın parlamentoda. Karma komisyona süratle gönderdik ve gereği yapılacak. Biz parlamentomuzda bu tür birilerini görmek istemiyoruz. Bay Kemal, İP, HDP sen neden susuyorsunuz. Söylerler veya söylemezler ama milletimize bunları anlatacağız. Bu teröristlerden oluşan bir parlamento demokratik bir parlamento olamaz." dedi.

BU İŞİ BİR AN ÖNCE BİTİRİN
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) 2017'de düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen 'Koçero Meleti' kod adlı PKK'lı terörist Volkan Bora ile terör kampındaki fotoğrafları ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında düzenlenen fezleke de gündeme geldi.

Yeni Şafak'ın haberine göre, Başkan Erdoğan'ın kurmaylarına, "Bu işi bir an önce bitirin. Ne gerekiyorsa yapın" talimatı verdiği öğrenildi.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?
Erdoğan'ın bu talimatı üzerine, Cumhurbaşkanlığınca söz konusu fezlekenin TBMM Başkanlığı'na sunulmasının ardından Meclis Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyonu'nun, Güzel hakkındaki dosyayı öne alacağı ve en erken sürede toplanacağı belirtiliyor.

Sonrasında ise 1 aylık bir süreç başlayacak. Öncesinde 5 milletvekilinden oluşan bir hazırlık komisyonu oluşturulacak. Bu hazırlık komisyonunda yapmak isterse Güzel'in savunması istenecek. Sonrasında hazırlık komisyonu bir rapor hazırlayacak ve bu rapor karma komisyonda görüşülecek. Ardından bir oylama yapılacak.

VEKİLLİĞİ DÜŞÜNCE YARGILAMA BAŞLAYACAK
Komisyondan sonra TBMM Genel Kurulu'na gelecek olan fezleke milletvekilleri tarafından oylanacak. Oylama katılanların 1 fazlasının dokunulmazlığını kaldırılması yönünde oy vermesi durumunda Güzel'in dokunulmazlığı kaldırılacak.

Güzel ile ilgili aynı kapsamda yer alan dosyaların da birleştirilerek daha geniş kapsamlı olacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Güzel'in milletvekilliği düşerse yargı süreci başlayacak.