Erdoğan bizimle savaşıyor

ABD eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, 15 Temmuz için, “Demokratik sistemi yıkıp yerine gizli bir teşkilatı iktidara getirmeyi hedefledikleri açık” dedi. Amerikalı diplomat, Erdoğan’ın ABD ile savaştığını bu yüzden ondan hoşlanmadıklarına dikkat çekti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ağustos 2016 Güncelleme 16 Ağustos 2016, 01:22
Erdoğan bizimle savaşıyor

İÇİNDEKİLER

ABD eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, 15 Temmuz darbe kalkışmasının arkasında FETÖ'nün olduğunu itiraf etti. İşte Jeffrey'nin açıklamaları:

* Türkiye'de yaşanan trajediye ve iç savaşa yakın bir şeydi. Gerçekleşmediği için hepimiz memnun olduk. Benim 1980'de yaşadığım darbeden çok farklıydı. Zira tanık olduğumuz darbeler komuta birliğinde planlanıp bir noktada demokrasiye dönüş hedefiyle gerçekleştirildi. Buradaysa darbecilerin motivasyonunun tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz. Ancak demokratik sistemi yıkıp yerine gizli bir teşkilatı iktidara getirmeyi hedefledikleri açık.

SADAKATLERİ DEVLETE DEĞİL
* Hepimiz kesin kanıtları bekliyoruz ancak emarelerin çoğu Gülen hareketine işaret ediyor. Emareler derken de sadece Türk hükümetinin açıklamalarını kastetmiyorum. Bunu planlayanların askeri müesses nizamdan olmadığı ortada. Gülen, ordu içine epey sızmıştı. Zaten polis ve yargıya aşırı şekilde sızmalar daha önce gerçekleşmişti.

* Sızmalara Türkiye'de görev yaptığım yıllarda şahit oldum. Özellikle Balyoz soruşturmasında, Hakan Fidan'ın ifadesi alınmaya çalışıldığı sırada bu durumu tespit ettim. Türkiye'de bürokrasinin önemli bir bölümü Gülen hareketinden sızmıştı ve sadakatleri devlete değil bu hareketeydi.

*15 Temm uz'un arkasında Gülencilerin olma ihtimali yüksek ancak Türkiye'nin bunu yargı önünde kanıtlaması gerekiyor. İpi kimlerin çektiğini anlamak için bilgiye ihtiyacımız var.

* Batı ve ABD, darbe girişiminden sonra Türkiye'ye destek vermedi. Bunun nedeni belli. Erdoğan diğer liderler gibi ikiyüzlü değil. Erdoğan ise bizimle çatışıyor, çelişkilerimizi yüzümüze vuruyor, dostumuz olmaya çalışmıyor. Bu yüzden Erdoğan, Washington'da ve Avrupa'da sevilmiyor.


Solyal medyada şu yorumlar yapıldı

CIA, NATO VE PENTAGON
* FETÖ, sizin hainliğinizin Türkiye kolu. Ancak başarılı olamadınız.
* EY ABD, korkmuyoruz sizden. Washington'ın aklı, bize sökmez.
* JEFFREY, çok iyi niyetliymiş gibi davranıyor. İşin içinde "ABD var ama söyleyemem' modunda.
* BU adam Irak'ta Türkiye aleyhine çalışıyor. Çok tehlikeli ve Gülen'i iyi tanır.
* JEFFREY, Türkiye'de bulunduğu süre içinde FETÖ'ye nasıl destek verdiğini açıklar mı? Elbette hayır.
* SAYIN Jeffrey... ABD'ye söyleyin, 'dünyayı arkasına alıp gelsin' bekliyoruz.
* JEFFREY, işin arkasında Gülen'i büyüten NATO, CIA ve Pentagon var. Yani memleketin ABD var.