Bomba haber!

Havalimanı saldırısı sonrası üç yerde daha canlı bomba paniği yaşandı. Gaziantep’te camiye gelen bir kişi DAEŞ’çi zannedildi. Ümraniye’de pazar kavgası, Beylikdüzü’nde ise AVM kavgası ‘canlı bomba’ olarak yorumlandı. Pazar ve AVM’deki izdihamda yaralananlar oldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Temmuz 2016 Güncelleme 03 Temmuz 2016, 00:07
Bomba haber!

İÇİNDEKİLER

Atatürk Havalimanı'nda salı günü meydana gelen ve 44 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısının ardından yurdun çeşitli noktalarından canlı bomba haberleri yağdı. Önceki gün Adana'da Cuma namazında imamı rehin alan bir canlı bombanın ardından Gaziantep'te de Kadir Gecesi kılınan teravih namazında benzer bir panik yaşandı. Şehitkamil ilçesi, Karşıyaka Merkez Camii'nde şüpheli hareketler sergileyen M.B. isimli şahıs canlı bomba zannedildi. Polisin çok sayıda ihbar alması üzerine camiye polis ekipleri sevk edildi. Cami çıkışında gözaltına alınan M.B. sorgudan sonra serbest bırakıldı.


BURASI GAZİANTEP
Gaziantep, Şehitkamil'de teravihe gelen bu genç canlı bomba sanıldı.

KEPENKLER İNDİ, ANONSLAR YAPILDI
Dün ise İstanbul'da Ümraniye'de ve Beylikdüzü'nde bomba paniği konuşuldu. Oysa işin aslı farklıydı. Ümraniye'de bir pazarda yaşanan bir kavga sonrasında olay yerine gelen iki kişiden biri canlı bomba olduğunu söyleyince semt pazarında panik yaşandı. Yaşanan küçük çaplı izdihamda kaçmaya çalışan bir kadın yere düşerek yaralandı. Bayılanlar oldu. Olay yerine ambulanslar sevk edildi. Beylikdüzü'nde bulunan Marmara Park AVM içerisinde de kavga çıktı. Kavga, AVM'dekiler arasında bomba paniği yaşanmasına neden oldu. Bazı mağazalar kepenk indirirken, insanların da panikle kaçıştıkları görüldü. AVM'de "Alışveriş merkezimizde olağanüstü bir durum yaşanmamaktadır" anonsu yapılırken herkesin aynı anda otoparka yönelmesiyle otopark giriş ve çıkışları kilitlendi. Büyük tezgah Twitter'da birçok kullanıcı Ümraniye'de ve Beylikdüzü'ndeki paniği konuştu. İşte o yorumlardan bazıları:


BURASI ÜMRANİYE
Ümraniye'deki bir semt pazarında tezgah kavgası çıktı. Bir kişi 'canlı bomba' diye bağırınca ortalık karıştı.

Ümraniye'de canlı bomba ihbarı yapıldı. 1 saatte buluşamadık annemle, kendin neyse de sevdiklerin olunca kafayı yiyor insan.
Ümraniye'de canlı bomba olduğu ve yakalandığına dair haberler var dikkatli olalım.
Ümraniye, Marmara Park duyduklarım. Bir canlı bomba paniği, kargaşası kurgulanmış ki insanların morali iyice bozulsun diye...
Az önce Ümraniye çarşıda canlı bomba anonsu yapıldı. Millet öyle bir kaçıştı ki bombadan değil, az daha kalabalıktan ezilip ölecektim.
Ümraniye'de canlı bomba ihbarı varmış dikkat edin.
Ümraniye'de canlı bomba bulundu kimseyi dışarı çıkarmıyorlar, mağazaları boşalttılar.
Ümraniye çarsıda biri 'bomba var' diye bağırmış. Herkes kaçışmaya başladı. Mağazada bayılan bile oldu. Yalanmış çok şükür.
Marmarapark'ta bomba paniğine mağazayı bırakıp kaçtık. Akıllının biri 'bomba var' diye bağırınca...
Kavga çıkmış insanlar bomba sanıp kaçışmış, mağazalar kepenk kapatmış.
İstanbul Beylikdüzü Marmara Park yanında Real'de canlı bomba anonsu yapıldı. Çok büyük panik yaşandı.
Beylikdüzü Marmara Park AVM'de bomba ihbarı üzerine korku dolu anlar yaşadık. Mağaza kepenkleri kapandı, insanlar acil çıkışlardan çıkarıldı.


BURASI BEYLİKDÜZÜ
Beylikdüzü'ndeki Marmarapark AVM'deki kavga, sosyal medyada 'canlı bomba' diye verildi. Millet AVM'yi anında terk etti.