Kandil'i bitirdik

Operasyonlar hainlerin belini kırdı. PKK elebaşısı Murat Karayılan'ın telsiz konuşmaları ise kanlı örgütün son halini ortaya çıkardı: Artık Kandil'de barınamıyoruz...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Eylül 2015 Güncelleme 20 Eylül 2015, 01:36
Kandil’i bitirdik

İÇİNDEKİLER

Türk Silahlı Kuvvetleri, teröre büyük bir darbe daha indirdi. 15 Eylül'de Diyarbakır'dan havalanan F-16 ve F-4 2020 savaş uçakları, Irak'ın kuzeyindeki Sinat-Haftanin'de bulunan terör yuvalarına bomba yağdırdı. Teröristlerin kullandığı mağara, ağaç altı çadırları, özel korunaklı barınma alanları, lojistik ve mühimmat depoları ile yer üstü sığınakları yerlebir edildi. Operasyonlarda en az 55-60 terörist etkisiz hale getirildi. Tunceli'deki operasyonlarda da 30-35 terörist öldürüldü. Öte yandan terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar örgütün belini kırdı. Örgütte yaşanan panik, telsiz konuşmalarına da yansıdı.



'CİZRE VE YÜKSEKOVA'DA BÜYÜK ZAİYAT VERDİK'
PKK'nın elebaşısı Murat Karayılan'ın panik hali, telsizlerdeki mesajlarından anlaşıldı. Karayılan'ın bir terörist üzerinden telsizle verdirdiği talimatlarda şunları söylediği belirlendi: "Büyük zaiyat verdik. Cizre ve Yüksekova'daki kayıplar tahammül sınırlarını aştı. Halk desteği yok denilecek seviyeye indi. Şehirlerdeki gençlik unsurları hezimete uğradı. PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H ile bağlantısı olmadığını anlatın. Artık Kandil'de barınamıyoruz. 600-700 kişiyle durumu idare ediyoruz. TSK çok korunaklı cephaneliklerimizi imha etti. Suriye'deki güçleri Türkiye'ye çekmek zorundayız."

Ahmet TOPAL