İşe bak

Depremle yıkılan Nepal'de ölü sayısı 10 bine yaklaştı. Kurtarma ekipleri ise mucizeyle karşılaştı. Enkaz altında idrarını içerek hayatta kalan bir genç, 82 saat sonra kurtarıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Nisan 2015 Güncelleme 30 Nisan 2015, 01:19
İşe bak

İÇİNDEKİLER

Nepal, 25 Nisan'da yaşanan 7.9 şiddetindeki depremin ardından adeta kan kustu. Acı bilanço 10 bine yaklaştı. Sadece başkent Katmandu'da ölü sayısı 5 bini aştı. Binlerce yaralı için tıbbi malzeme sıkıntısı yaşandı. Yaraların alkol yerine viskiyle dezenfekte edildiği açıklandı. Depremi fırsat bilen vicdansızlar ise yağmacılığa başladı. Enkazdan eşya ve para çalmaya çalışan 27 kişi tutuklandı. Enkaz altında arama kurtarma çalışmaları sürerken, gelen iyi haberler biraz olsun yürekleri ferahlattı. Kurtarma ekipleri, yerle bir olan bölgede "Mucize" dedirten olaylarla karşılaştı.

BEBEK HAYATA DİRENDİ

Önceki gün ağlayan bir bebek sesi duyan ekipler, 22 saatlik çalışmanın ardından bina enkazında çaresizce yatan 4 aylık bir bebeği canlı olarak kurtardı. Bir başka mucize kurtuluşa ise 5 katlı binanın enkazından 36 saat sonra çıkartılan 40 yaşındaki bir kadın imza attı. 50 saat boyunca iki beton plakanın arasında mahsur kalan Sunita Sitoula adlı kadın da enkazdan çıkarıldıktan sonra ailesine sarılarak ağladı.

SAPA SAĞLAM ÇIKTI

Kurtarma ekiplerini en çok şaşırtan olay ise enkazda tam 82 saat boyunca kurtarılmayı bekleyen 28 yaşındaki Rishi Khanal'ın hikayesi oldu. Enkazdan kurtulduktan sonra ciddi bir yara almadığı görülen Khanal, kurtarılana kadar kendi idrarını tüketerek sıvı ihtiyacını giderdiğini ve bu şekilde hayatta kaldığını anlattı.