Pensilvanya'da Final Four

Önce yargı imamı Ahmet Can Pensilvanya'ya kaçtı. Şimdi de emniyet imamı O.H.Ö. ve MİT imamı M.K. soluğu hocanın yanında aldı. Gülen ile her gün toplanan üç imam, maskesi düşen paralel yapının güç toplaması için yol haritası belirledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Şubat 2014 Güncelleme 10 Şubat 2014, 00:00
Pensilvanya’da Final Four

İÇİNDEKİLER

17 Aralık Operasyonu ile darbe yapmaya kalkışan paralel yapı iyice köşeye sıkıştı. Başarısız darbe girişiminin ardından ikinci bir operasyonla hükümeti zor duruma düşürmeye kalkan paralel oluşum, bu hamleden de eli boş dönünce hükümeti uluslararası platformda zor duruma düşürmek için MİT TIR'larına baskın yapma ihanetini bile gösterdi. Bu oyunların hepsi geri teperken paralel yapının maskesi düşünce, Pensilvanya'da büyük bir panik yaşandı. İlk olarak yapının yargıdaki imamı olan ve adeta Paralel Adalet Bakanı olarak görev yapan Ahmet Can deşifre olma korkusuyla 10 Ocak'ta alelacele Pensilvanya'ya gitti. Burada Fethullah Gülen ile önemli toplantılar yapan Can, yargıdaki savcı atamaları ve HSYK'nın yeniden düzenlenmesi ile ilgili yol haritaları çizdi.

TABANI TUTMA PLANLARI
Paralel yapının köşeye sıkışmasıyla Emniyet imamı O.H.Ö. ve MİT imamı M.K. da 4 Şubat'ta ABD'ye uçtu. O.H.Ö. ve M.K.'nın da Pensilvanya'ya gelmesiyle paralel yapının en önemli üç imamı, hocalarıyla beraber görüşülecek konuları daha da genişletti. Cemaatin 30 Mart seçimlerinde nasıl bir strateji izleyeceği de tartışılırken BBP, MHP ve CHP'nin desteklenmesi seçenekleri masaya yatırıldı. Malikanede her gün görüşülen konulardan biri de dershanelerle ilgili TBMM'ye gelen yeni yasa tasarısı oldu. Tasarıya göre İl Milli Eğitim Müdürleri'nin öğretmen olarak atanabilecek olması, Pensilvanya'da büyük paniğe yol açtı. Cemaatin beyin takımı, il ve ilçelerde görevli paralel müdürlerin cemaat bağlantılarını gizleyerek görevlerinde kalmalarının sağlanması hedeflendi. Bu arada paralel yapının maskesinin düşmesiyle beraber tabanda yaşanan büyük kopmalar da Pensilvanya zirvesinde görüşüldü. Üç imam ve hoca, cemaatin tabanından daha fazla kopmaların yaşanmaması için faaliyetlerinin artırılması kararı aldı. Cemaat hiyerarşisinin alt noktalarında görevli abilerin, cemaat medyasında çıkan çarpıtılmış haberler vasıtasıyla hükümet aleyhinde kara propaganda yapması ve tabandaki kopmaların önlenmesi amaçlandı.

HİCAZ MAKAMI
Cemaatin polis ve emniyettik yapılanması kontrol eden O.H.Ö.'nun Pensilvanya'ya gitmeden önce Suudi Arabistan'a gittiği öğrenildi. Kozanlı Ömer lakaplı emniyet imamı, başarısız darbe girişimi sonrası cemaatin Dubai ve Arabistan'daki kollarından bilgi almak ve onlara son durum üzerine izlenecek stratejinin şifrelerini vermek üzere kısa bir geziye çıktı. Bu gezide Umre de yapan Özdil, Dubai ve Arabistan'da yaşayan cemaatin ileri gelenlerinden destek sözü aldıktan sonra Pensilvanya'ya uçtu.

ŞİRKET PATRONU
Fethullah Gülen'in de sözcülüğünü yapan Gazeteci ve Yazarlar Vakfı'nın Başkanı Mustafa Yeşil, ilginç açıklamalarda bulundu. Yeşil, Gülen'den sonrası için "Bir şirketin patronu, 10 yıl şirkete uğramadığı halde şirket sürekli büyüyor, sürekli gelişiyorsa bu neyi gösterir, patronun o yapıyı kurumsallaştırıp ilkeler ve prensipleri belirlemiş olduğunu gösterir" dedi. Yeşil'in bu sözleri cemaatin bir şirket gibi yönetildiği, Gülen'in de bu şirketin CEO'su olduğunun itirafı olarak algılandı.

MİT İMAMI
Paralel yapının en merak edilen isimlerinden olan M.K. Mit imamı olarak görev yapıyor. M.K. ve O.H.Ö. Pensilvanya' daki 104 dönümlük malikaneye yakın bir yerde kalmaya başladı.