160 bin emeklinin geliri artacak

Açtığı işyerinde 2 kişi çalıştıran emeklilerden Sosyal Güvenlik Destek Primi alınmaması için çalışma sürüyor. Düzenleme hayata geçtiğinde 160 bin emeklinin maaşındaki yüzde 15'lik kesinti bitecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ocak 2015 Güncelleme 08 Ocak 2015, 12:39
160 bin emeklinin geliri artacak

İÇİNDEKİLER

Çalışan emeklilerin gelirini artıracak düzenleme yolda. Yanında 2 kişi çalıştıran emeklilerden Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) kesintisinin kaldırılması için çalışmalar sürüyor. Yapılacak düzenleme ile bu kişilerin emekli maaşında yüzde 15 kesinti sona erecek. Böylece yaklaşık 160 bin emeklinin eline geçen para artmış olacak.

EMEKLİ BEKLEMEDE
Mevcut sistemde, çalışan tüm emekliler için SGDP kesintisi uygulanıyor. Emekliler eğer bir işyerinde çalışıyorsa, SGDP kesintisi işveren tarafından ödeniyor. Ancak emekli kendine ait bir işyeri açarsa, yüzde 15 oranındaki kesinti emekli maaşından yapılıyor. Şimdi bu kesintinin, yanında 2 kişi çalıştıran emeklilerden yapılmaması gündemde. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bu konudaki müjdeyi geçen yıl vermişti. "2 kişi istihdam eden emekliden destek primi almayalım diyoruz. Böylece yüzde 15 destek primi vermeyecek. Bu kapsamda olan 160 bine yakın kişi var" diyen Bakan Çelik, düzenlemenin kurumlar arasında uzlaşma sağlanması halinde hayata geçeceğini söylemişti. Edinilen bilgiye göre; konuyla ilgili çalışmalar sürüyor. Düzenleme hayata geçtiğinde, yanında 2 kişi çalıştıran emeklilerin maaşındaki yüzde 15'lik SGDP kesintisi bitecek. Yaklaşık 160 bin çalışan emeklinin eline geçen para artacak. Çalışan emekliler düzenlemeyi heyecanla bekliyor. TAKVİM'i arayan emekliler, bu konudaki şikayetlerini, "Biz geçinebilmek için dükkanımızı açık tutuyoruz. Devlete vergi veriyoruz, yanımızda adam çalıştırıp prim ödüyoruz. Buna rağmen maaşımızdan yüzde 15 kesinti oluyor" sözleriyle anlatıyor.