2.5 milyon esnafa 3 milyar lira kredi

Hükümet, 2.5 milyon esnafa düşük faizli kredi için düğmeye bastı. KOBİDER Başkanı Özgenç, '3 milyar liraya ihtiyaç var. Bu, ekonomiye 6 milyar liralık katkı sağlar' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ağustos 2013 Güncelleme 09 Ağustos 2013, 00:32
2.5 milyon esnafa 3 milyar lira kredi

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Yatırımın önündeki bürokratik engelleri kaldırın' talimatı verdi; 2.5 milyon esnaf, sanatkar ve KOBİ'ye düşük faizle kredi kullandırılması için çalışma başlatıldı. KOBİ, esnaf ve sanatkarın dört gözle çalışmanın tamamlanmasını beklediğini belirten Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, 2.5 milyon esnafa bu kredinin umut olduğunu söyledi.

EKONOMİYE CANSUYU
Esnaf, sanatkar ve KOBİ'ye toplam 3 milyar lira kredi verilmesini talep ettiklerini vurgulayan Özgenç, "Verilecek 3 milyar lira kredi, ekonomiye 6 milyar lira olarak geri döner. Cansuyu niteliğindeki bu krediler, esasında ekonomiye sağlanacak cansuyudur" dedi. Bu kredilerin etap etap verilebileceğini anlatan Özgenç, "İlk etapta, öncelikli acil ihtiyacı olan 1 milyon esnafa düşük faizli kredi sağlanmalı. Geri kalan 1.5 milyon esnafın ihtiyaçları da yıl içerisine yayılarak karşılanmalı" diye konuştu.

ÇALIŞMALAR TAM GAZ
Bankaların; KOBİ, esnaf ve sanatkara sunduğu kredilerin şartlarının ağır olduğunu savunan KOBİDER Başkanı Özgenç, hükümetin başlattığı çalışmanın ayrıntılarının netleşmesini beklediklerini kaydetti. Esnafa cansuyu niteliğindeki düşük faizli kredileri çok olumlu karşıladıklarını ifade eden Özgenç, hükümetten, esnafa kredi verirken, teminat ve kefil şartı sunulmamasını talep ettiklerini sözlerine ekledi.

ÖZLEM KAMER TERCANLI