'AK Parti birinci çıkar'

2009'da ABD Büyükelçisi'ne, 'AK Parti kazanamaz koalisyon olur' dediği iddia edilen Mustafa Koç dün, 'AK Parti birinci olur' açıklaması yaptı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Nisan 2011 Güncelleme 08 Nisan 2011, 09:53
’AK Parti birinci çıkar’

İÇİNDEKİLER

Mustafa Koç 2009'da yaptığı seçim tahminini dün değiştirdi. Taraf gazetesinin WikiLeaks belgelerine dayanarak önceki gün yaptığı haberde, Koç'un 2009 yılında ABD Büyükelçisi James Jeffrey'e, "AK Parti 2011 seçimlerinde kaybeder. AKP-MHP ya da CHP-MHP koalisyonu şaşırtmaz" dediği yer almıştı.

'IMF'SİZ DE OLDU'
Koç, bu açıklamaları yaptığı dönemde kriz yaşandığını ifade ederek, "O toplantıda hükümete eleştiri yok. O dönem kriz dönemiydi ve bu tür senaryo değerlendirmesi yapılmış olabilir. 'Bir koalisyon olabilir mi, niye olmasın, Türkiye'de her şey olabilir' gibi yorumlarda bulunduğumu da hatırlıyorum" dedi. O dönemde IMF'nin gelmesini de istediklerini hatırlatan Koç, şöyle konuştu: "Ama hükümet IMF'siz de ekonomiyi çok iyi idare etti. Bundan alnımızın akıyla hep birlikte çıktık ülke olarak. Bugünkü koşullarda AK Parti birinci parti olarak duruyor önümüzde. Seçimlerde de büyük bir olasılıkla birinci parti olarak çıkacak. Burada meclis kompozisyonu çok önemli."

SUNA KIRAÇ AYRILDI
KOÇ Holding 47. Olağan Genel Kurulu dün yapıldı. Genel Kurul'da Suna Kıraç, 1977 yılından bu yana sürdürdüğü Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerinden ayrıldı. Yeni Yönetim Kurulu'nun seçildiği Genel Kurul'da konuşan Mustafa Koç, Türkiye'nin dünyada hayranlık uyandıran hızla krizden çıktığını söyledi.