LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS tercih robotu nasıl kullanılır?

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) tercihleri 1 Temmuz Pazartesi günü başladı. Tercihlerin başlamasının ardından yüz binlerce birlikte öğrenciler tercih işlemleri hakkında bilgi edinmek istiyor. Tercih işlemlerini tamamlayan öğrenciler ise LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtını merak ediyor. Peki, LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS tercih robotu nasıl kullanılır?

Giriş Tarihi 03 Temmuz 2019, 23:22 Güncelleme 04 Temmuz 2019, 00:24
LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS tercih robotu nasıl kullanılır?

İÇİNDEKİLER

LGS sonuçları geçen hafta Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) sitesinden açıklanmıştı. Sonuçların açıklanmasıyla beraber gözler tercih dönemine çevrilmişti. Pazartesi günü LGS tercihleri başladı. Şimdi öğrenci ve veliler LGS tercih robotu nasıl kullanılır sorusuna yanıt arıyor.

LGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar 22 Temmuz 2019 tarihinde ilan edilecek.

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTİYOR?

LGS tercih dönemi 1 Temmuz Pazartesi tarihinde başlayıp 12 Temmuz Cuma günü sona erecek.

LGS TERCİHLERİ NASIL VE NEREDEN YAPILACAK?

Tercih işlemi öğrenci/veli tarafından bireysel olarak https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi mezun olduğu okuldan ya da herhangi bir resmi ortaokul müdürlüğünden yapılabilecektir.

LGS TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIR?

Girdiğiniz panelde, tercih listeleme kriterleri sekmesi altında yer alan; "Fen ve Sosyal Bilimler Liseleri Tercih Listesi, Özel Program ve Proje Uygulayan Anadolu Liseleri Tercih Listesi, Özel Program ve Proje Uygulayan Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Tercih Listesi, Özel Program ve Proje Uygulayan Anadolu İmam Hatip Liseleri Tercih Listesi" şıklarından istediğinizi seçebilir ve il ve ilçeye göre aratabilirsiniz.

Türkiye Geneli Yüzdelik Dilimlere Göre Listeleme başlığı altından ise 2018 Yılı En Düşük Yüzdelik Dilim Aralığı kriterine göre arama yapabilirsiniz.

2019 E-OKUL LGS TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

LGS 2019 YÜZDELİK DİLİM VE KONTENJANLAR İÇİN TIKLAYINIZ