23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Edirne’den Şırnak’a kadar sevinç vardı. Çocukların kahkahaları sokaklarda yankılandı. Yurdun dört bir yanı Ay- Yıldızlı bayrağımızın renklerine boyandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Nisan 2019 Güncelleme 24 Nisan 2019, 08:00
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı

İÇİNDEKİLER

Atatürk, TBMM'nin açılış günü olan 23 Nisan'ı, Cumhuriyet ve istiklalimizi gelecek kuşaklara taşıyacak olan çocuklara armağan etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olarak tarihe geçti.

TBMM'nin 99'uncu açılış yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle dün yurdun her köşesinde coşku ve mutluluk hakimdi. Çocuklar, rengarenk görüntüler sergiledi. Minikler, katıldıkları törenlerle Ata'ya olan sevgilerini bir kez daha dile getirdi. Yurdun dört bir yanı Ay-Yıldızlı bayrağımızın renkleri ve çocuklarımızın kahkahalarıyla şenlendi. Bayramı kutlayıp oyunlar oynayan çocuklarımız, doyasıya eğlendi.

ANITKABİR'E ZİYARETÇİ AKINI
23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı'nda, Anıtkabir ziyaretçi akınına uğradı. Çocukların mutluluğu dikkatlerden kaçmadı.



NEVŞEHİR
Nevşehir'in Göreme beldesinde de 23 Nisan coşkusu hakimdi. Çocuklar, tören alanına klasik otomobillerle getirildi.

Türkiye'nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali 'Teknofest', 23 Nisan coşkusunu göklere taşıdı. Etkinlik kapsamında çocuklar ilk kez helikopterle uçuş deneyimi yaşadı.

ŞIRNAK
Şırnak'ta 23 Nisan coşkuyla kutlandı. Asker üniforması giyen çocuklar, bayrak açtı.



AKSARAY
Aksaray'da öğrenciler tarafından kurtuluş mücadelesini anlatan gösteriler, herkese duygu dolu anlar yaşattı.



SİİRT
Siirt'teki 23 Nisan kutlamalarına dans gösterisi yapan yetenekli minikler damga vurdu.



TRABZON
Trabzon'da 23 Nisan nedeniyle törenler düzenlendi. Halk oyunları, ilgiyle izlendi.



GÜZEL KOMUTANIM
Van'da Jandarma Astsubay Üstçavuş Hülya Güner ile Astsubay Kıdemli Çavuş İsren Çelik, 23 Nisan nedeniyle Sugeçer İlkokulu'na gitti. Çocuklar çok sevindi.