Esaslı kazanç!

Dopingli çıkan olimpiyat şampiyonu Aslı Çakır Alptekin'in, ödül olarak verilen 2.5 milyon liranın üzerine yattığı belirtildi. Bakanlığın, hesaplarına tedbir istemi ise kabul edilmedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ocak 2016 Güncelleme 03 Ocak 2016, 00:00
Esaslı kazanç!

İÇİNDEKİLER

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda bin 500 metrede birinci olarak altın madalya kazanan milli atlet Aslı Çakır Alptekin, tüm Türkiye'nin gururu oldu. Ancak sonraki süreçte biyolojik pasaportunda meydana gelen sapmalar nedeniyle Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF) tarafından suçlandı. Uluslararası Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) giden dava, Çakıralp'in 'suçu kabul etmesi' ile 8 yıllık cezayla sonuçlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü, 8 yıl pistlerden uzaklaştırılan Alptekin'den, olimpiyat şampiyonluğu ödülü olarak verilen 2 bin 575 Cumhuriyet altını karşılığı 2.5 milyon TL'yi geri istedi. Ancak Alptekin'in, "Hepsini harcadım, kalmadı" diyerek parayı vermediği belirtildi. Bunun üzerine Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü Alptekin'in hesapları ile mal varlığına el değiştirme gerçekleşmemesi için mahkemeden 'tedbir' konulmasını istedi. Mahkeme ise bu talebi reddetti.

DAVALAR SÜRÜYOR
Bakanlık ödülleri geri vermesi için Kütahya Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açmıştı. Henüz dava tarihi belli olmayan soruşturma mahkeme tarafından devam ederken Alptekin, doping iddialarını reddetmişti.