Ortada suç örgütü yok dinleme kararı yanlış

Şike davasında gerekçeli karar açıklandı. Ortada bir suç örgütünün olmadığı ve dinleme kararının verildiği sırada şike ve teşvik priminin suç sayılmadığı belirtildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ekim 2015 Güncelleme 29 Ekim 2015, 00:46
Ortada suç örgütü yok dinleme kararı yanlış

İÇİNDEKİLER

Şike davasında 13 Ağır Ceza Mahkemesi'nde tüm sanıklar hakkında verilen beraat kararının gerekçesinin yazımı tamamlandı. 287 sayfalık gerekçeli karar, UYAP'a konuldu.

İŞTE GEREKÇESİ...
Gerekçeli kararda "Yargıtay 5. Ceza Dairesi, şike ve teşvik primlerinin suç sayılmadığı zamanda alınan dinleme kararlarının ve Yargıtay onama kararında belirtilen gerekçelerle delil sayılacağının belirtilmesinin Ceza Genel Kurulu kararlarıyla tamamen uyuşmadığı, Yüksek Yargıtay'ın bu kararları ile CMK'nun 135, 140. Maddeleri ve 138/2. Maddesi ile 6222 sayılı yasanın 23. Maddesindeki aykırılığın muhtemelen Yargıtay'ın gözünden kaçmış olabileceği kanaatine varılmıştır." denildi.

YILDIRIM İÇİN KESİN DELİL YOKTUR
Gerekçeli kararda Aziz Yıldırım'a da yer verildi. Yıldırım için "Örgütün varlığı somut olayımızda düşünülemez ve kabul edilmeyeceğinden örgüt suçundan sanık Aziz Yıldırım'ın cezalandırılmasının gerektirir mahiyette yeterli ve kesin delil bulunmadığından beraatine karar verilmiştir" denildi.


Veli SARIBOĞA