Akan kan durmalı

Başbakan Erdoğan, Seul'de Rus lider Medvedev'e, Suriye'de yaşanan krizi anlattı: Bölgede ölümler artıyor, birlikte hareket edelim. Acil yardım şart."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mart 2012 Güncelleme 28 Mart 2012, 01:21
Akan kan durmalı

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, Rusya lideri Dimitri Medvedev ile Güney Kore'de Suriye'yi konuştu. 45 dakika süren görüşmeye katılım düşük tutuldu, sadece Dışişleri bakanları Ahmet Davutoğlu ile Sergei Lavrov katıldı. Erdoğan görüşme boyunca Medvedev'e Suriye konusundaki hassasiyetlerini iletti.

ESAD'A GÜVENMİYORUM
Erdoğan "Suriye'de olanlara ilişkin size anlatılanlar doğru değil. Ülke hiç iyiye gitmiyor. Vakit kaybetme lüksümüz yok. Gelin birlikte hareket edelim. Suriye'de akan kana dur diyelim" mesajı verdi. Erdoğan, Esad'ın Annan Planı'nı kabul etmesiyle ilgili "Esad'ın 6 maddelik planı kabul etmesini ihtiyatla karşılıyorum. Çünkü daha önce de kabul etmişti ancak değişen bir şey olmadı. Ona güvenmiyorum" dedi.

* Nükleer Güvenlik Zirvesi nedeniyle Güney Kore'nin Başkenti Seul'de bulunan Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, dün lider eşleriyle bir araya geldi. Lider eşleri, objektife poz verdi.