Sözde aydınlar

Kendini 'aydın' olarak nitelendiren Ahmet Ümit, Bedri Baykam, Ömer Faruk Eminağaoğlu, yine AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan nefretini gözler önüne serdi. Taksim'de toplantı yapan sözde aydınlar, 'AK Parti ve Erdoğan'dan kurtulmak için CHP, MHP ve HDP koalisyon yapmalı" dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Haziran 2015 Güncelleme 14 Haziran 2015, 01:52
Sözde aydınlar

İÇİNDEKİLER

Cihangir tayfası Ahmet Ümit ve Bedri Baykam, yanlarına Atilla Dorsay ve YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nu alarak bazı akademisyenlerin desteğiyle Türkiye'ye yol haritası çizmeye kalktı.
Taksim'deki bir otelde düzenlenen basın açıklamasında SODEV Başkanı Erdal Kızılelma, destekçilerin imzalarının bulunduğu çağrı metnini okudu:

HDP VE MHP BİR ARADA!
Seçmen baskıcı, hak hukuk tanımaz ve yolsuzluklara bulaşmış olanları gönderme görevini 3 partiye verdi. Eğer bu sorumluluğun gereği yerine getirilmezse, yıkılmak bir yana, AK Parti iktidarının zulmü artarak devam edecektir. Seçim sonrası AK Parti ve Tayyip Erdoğan, kendilerini kurtarma yolunun 3 partinin birlikte hareketini önlemekten geçtiğini görmüştür. Şimdi 3 partinin görevi, bu tuzaklara düşmeden AK Parti'yi iktidardan uzaklaştırmayı becermektir.

CHP, MHP ve HDP'ye sesleniyoruz. Bütün Türkiye'nin kurtuluşu için size, AK Parti'yi suçlarıyla yalnız bırakma ve AK Parti'nin 13 yılda yarattığı tahribatı giderici bir onarım sürecinde birlikte hareket etme sorumluluğunuzu hatırlatmak istiyoruz.
Bu açıklama sosyal medyada geniş yer buldu. İşte bazı yorumlar:

* Ahmet Ümit, Bedri Baykam gibi aydınlarımız varsa, bu ülke karanlık kalmaya mahkumdur.

* Ahmet Ümit'in aydın olduğuna inanan var mı? Aynaya baktığı kişi inanıyordur sadece.

* Cihangir alemlerinde ülkeyi kurtaran bu aydınlara bir çift sözüm var: Sesinizi kesin, yeter.

* Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun bu ülkeye verdiği zararı yazsam, saatlerce bilgisayar karşısında kalmam gerekir.

* Ahmet Ümit, Komiser Nevzat bile sana gülüyor, farkında mısın?

* Atilla Dorsay yaşıyor mu? Sen git, az da olsa becerdiğin sinema eleştirmenliği yap.

* Sinemayı, yazarlığı, ressamlığı bitirdiniz. Susun da ülke kurtulsun. nnBeyoğlu'nun boş abisi, Kilisliler'i daha fazla utandırma.