Cevap vermiyor

28 Şubat davasının bir numaralı sanığı İsmail Hakkı Karadayı savunmasında "28 Şubat bir hayaldir" dedi. Avukatların sorularına ise "TSK neler yapmış. Bu davada kültürüm arttı. Sorulara cevap vermiyorum" yanıtını verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Aralık 2013 Güncelleme 17 Aralık 2013, 03:33
Cevap vermiyor

İÇİNDEKİLER

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davada geçtiğimiz hafta savunmasını yapan davanın bir numarası emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, çapraz sorguya alındı. Müşteki avukatları Karadayı'ya döneme ilişkin gerçekleşen faaliyetler, hükümetin zorla istifaya yöneltilmesi ve BÇG hakkında onlarca soru yöneltti. Yöneltilen tüm soruları "Cevap vermiyorum" şeklinde cevaplayan Karadayı, bazen "Böyle saçma şey olmaz" ifadelerini kullanarak yanıt verdi.

ERBAKAN HASSAS BİRİYDİ
Karadayı müşteki avukatlarına "Meğer TSK neler yapmış, bu davada kültürüm gelişti" diyerek tepkisini dile getirdi. Müşteki avukatlarının yönelttiği "Erbakan'ın size birçok kere teşekkür ettiğini söylediniz. Erbakan niye size teşekkür etti?" sorusuna Karadayı, "Erbakan hassas bir insandı" şeklinde cevap verdi. Yine müşteki avukatlarının "Ertuğrul Özkök'ün 'Bu sefer işi silahsız kuvvetler halletsin' manşetini dayandırdığı komutan siz miydiniz?" sorusuna Karadayı, "Hayır. Basından hep uzak kaldım" yanıtını verdi.

BÇG BİR CUNTA DEĞİLDİ
"Ordu sürekli siyasetin içinde bulunuyordu? Niye parti kurmadınız?" sorusunu Karadayı, "Ordu siyasetin dışında kaldı" şeklinde cevapladı. "Çevik Bir ile Çetin Doğan cunta yapılanmasına gitti mi?" sorusuna ise "Bütün çalışma arkadaşlarımdan memnundum. Hepsiyle de gurur duyuyorum. BÇG yapılanması bir cunta değildir" yanıtını verdi. Paşa, "Sincan'da tankların yürümesiyle ilgili, bir işlem yaptınız mı?" sorusunu da "Sorumlu olacak kimse yok ki. Bu eğitim olarak yapılan bir faaliyet" diye cevapladı.

DURUŞMADA GERGİN ANLAR YAŞANDI
Duruşmada müşteki vukatlarından Reşat Petek, yaşlı bir kadının fotoğrafını göstererek "Bu kadın başı açık fotoğraf istendiği için hastaneye alınmadı ve hayatını kaybetti" demesi üzerine duruşma salonunda gerginlik yaşandı. Sesler yükselince Mahkeme Başkanı Tayyar Köksal, duruşmaya ara verdi.

DOĞAN: GEÇMİŞ OLSUN
Çetin Doğan, 10 Nisan 1997 tarihli BÇG konulu belgeyi Genelkurmay Başkanı'na arz ederken, "Türkiye'nin yüzde 99'u Müslüman'dır. Konu inançlı insanları tedirgin etmemeli. Hazırladığımız konu, siyasal İslam'a karşı olmalıdır" dediğini anımsatıp, "Sayın komutan acaba bu konuşmayı hatırlıyor mu?" diye sordu. Karadayı'nın "Hatırlamıyorum" yanıtı üzerine Doğan, "Komutanın aradan geçen bunca zaman nedeniyle hatırlamaması normal. Kendisine acil şifalar diliyorum" diye sitem etti.


ALİYE ÇETİNKAYA