Can pazarı

Hızı saatte 90 kilometreye ulaşan fırtına ve aşırı yağış Antalya'yı esir aldı. Dalgaların 5 metreye kadar çıktığı kentte sele kapılan çifti itfaiye son anda kurtardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ocak 2013 Güncelleme 20 Ocak 2013, 00:00
Can pazarı

İÇİNDEKİLER

Tatil cenneti Antalya'yı fırtına vurdu. Kente 24 saatte 85 kilogram yağış düşerken, rüzgarın hızı saatte 90 kilometreye ulaştı. Fırtınada dalgaların boyu 5 metreye kadar yükseldi. Yağış nedeniyle derelerden gelen çamurlu sular sonucu Konyaaltı Plajı'nda deniz kahverengiye boyandı.

SEL ALDI GÖTÜRDÜ
2 aylık hamile eşi Bedriye Şener'le (38) birlikte yakınlarını ziyarete giden Hüseyin Şener, dönüşte Toparlar mevkiindeki Teğnelli köprüsünden geçmek istedi. Ancak sel sularına kapılan araç sürüklenmeye başladı. Kayalara çarparak duran araçta mahsur kalan çift, yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, iple itfaiye aracına bağlandıkları botla çifte ulaştı. Can yeleği giydirilerek bota alınan çift, 1.5 saat sonra kurtarılabildi. Fenalaşan Hüseyin Şener'i omzuna alan bir itfaiye eri bottan çıkarıp ambulansa taşıdı. Korku ve panik yaşayan Bedriye Şener de hastaneye götürüldü. Kentte fırtınanın devirdiği tabelalar ve ağaçlar araçların üzerine düştü. Seraların da zarar gördüğü bildirildi.

1.5 SAATTE KURTARILDILAR
Teğnelli köprüsündeyken sele kapılan Şener çifti itfaiyenin 1.5 saatlik çalışması sonucu kurtarıldı. Yollardaki direkleri söken fırtına, seralara da büyük zarar verdi.

Tolga TEKİN