Prostat bombası

Taksim'de, pantolonundan kablolar sarkan vatandaş canlı bomba sanıldı. Ancak şüpheli şahsın 82 yaşındaki prostat hastası Mardinli Ali Dayar olduğu ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ocak 2012 Güncelleme 05 Ocak 2012, 02:25
Prostat bombası

İÇİNDEKİLER

Vatandaşın terör paniği İstanbul'da film gibi bir olaya yol açtı. Hatları karıştıran trajikomik olay, Taksim'de yaşandı. 155 Polis İmdat'ı arayan bir kadın, Atatürk Kültür Merkezi önünde bacağından ve belinden kablolar sarkan birinin dolaştığını söyledi. Gizemli ihbarcı "Şalvarından kablolar sarkan, içinde kapalı bir kolinin bulunduğu pazar çantası taşıyan ve yüzü atkıyla kapalı olan biri tuhaf tuhaf dolaşıyor. Yetişin" dedi.
ALARM VERİLDİ
İhbar üzerine ekipler hemen harekete geçti. Emniyet, Beyoğlu'ndaki bütün resmi ve sivil ekipleri, AKM önüne sevk etti. AKM önüne ulaşan ilk resmi ekip, ihbarcı kadınla buluştu. Terörle mücadele ekipleri, kadının tarifi üzerine şüpheli şahsı otobüs duraklarında kıskıvrak yakaladı. Bu sırada takviye polis ekipleri de olay yerine ulaştı. Ekipler, tarif üzerine yakaladıkları adamı görünce büyük şok yaşadı. Zira adının Ali Dayar olduğu öğrenilen 82 yaşındaki vatandaşın canlı bomba değil prostat hastası olduğu ortaya çıktı. Mardinli Dayar'ın paçalarından ve belinden sarkan ve kablo zannedilen cismin de prostat hortumu olduğu anlaşıldı. Dayar, prostat hastası olduğunu ve bu nedenle torba taşıdığını söyledi.

KUTUDAN KAĞIT ÇIKTI
Dayar'ın pazar çantasını da inceleyen polis, kapalı kutudakilerin kağıt ve benzeri malzemeler olduğunu belirledi. Bir anda onlarca polisin ortasında kalan Ali Dayar, işin aslının anlaşılmasıyla serbest bırakıldı. Dayar, "Yav ne canlı bombası" diyerek iddialara gülüp geçti.

BENİ DEVLET AMELİYAT ETTİ
Dayar, bomba iddialarına gülerek cevap verdi. Yaşlı adam, "Devlet beni 7 sefer ameliyat etti. Biz bu ateşin kalkması için günde 5 vakit namaz kılıp dua ediyoruz" dedi.