Paralele sert uyarı

Erdoğan, Paralel Yapı ile mücadelenin MGK'da da görüşüleceğini belirtti: Bunlar ya bu devletin varlığını kabul edecekler ya da yok olacaklar

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Nisan 2015 Güncelleme 29 Nisan 2015, 02:07
Paralele sert uyarı

İÇİNDEKİLER

Kuveyt'te gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Türkiye'ye dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çok çarpıcı açıklamalar yaptı:

AÇIĞA ALINACAKLAR: Şu andaki operasyonda HSYK ne yaptıysa, aynı şekilde, bu zincir, yakalananlar, kimisi açığa alınacaktır, kimisi meslekten men edilecektir. Bu ülkede bunlar ya bu devletin varlığını kabul edecekler veya yok olacaklar. Biz bunu MGK'da tavsiye kararı ile hükümete bildirdik. Yarınki (bugün) MGK'da da gündemdeki yerini alacak.

MAAŞLARI GERİ ALINMALI: KPSS, çalıntı sorularla devlete girenlerin hepsi izlenmektedir. Yasal olarak bunların görevden alınmalarda, kendilerine yapılan ödemelerin alınması, bütün bunların yapılmasına kadar faizleriyle birlikte tahsil edilmesine kadar konuşulması lazım.

ÇÖZÜM SÜRECİ: Kürt sorunu var demek artık ayrımcılıktır. Kürt sorunu bizzat Kürt sorunu vardır diyenlerden kaynaklanıyor. Ülkemizde artık bir Kürt sorunu yoktur.

PARALEL-MUHALEFET İLİŞKİSİ: Bu yapı muhalefetteki tüm partilerle ilişki halinde. Bir meslektaşınız, Diyarbakır Belediyesi'ne arka kapıdan giriyor. Meşru bir iş yapsa, normal kapıdan girer. Arka kapıdan girdiği zaman burada bir şeyler var.

EN İYİ TÜRK TİPİ BAŞKANLIK: Dünyadaki başkanlık sistemi ile yönetilen ülkeler ile biz gelenek ve göreneklerimizi de ortaya koyarak, bunların en iyisi Türk tipi başkanlık sistemi dediğimde rahatsız oluyorlar. 1 MAYIS MİTİNGLERİ: Devlet, hükümet yer gösteriyor. Anadolu yakasında Maltepe, git istediğin gibi yap. Toplam 8 küçük meydan var. İstediğin yerde var. 'İlla da Taksim Meydanı' dediğin zaman, bu tamamen aracın tekerine çomak sokmaktır.

'SOYKIRIM' İDDİALARINA TEPKİ: (HDP) Bu malum partinin başındaki zat da anamuhalefet partisinin bir mensubu da saygı duruşunda bulundu. Siz kimden yanasınız? Milletten yana mısınız, yoksa soykırım iddiasındakilerin yanında mısınız? Ben geçen yıl yaptığı açıklamada, ölen Ermeniler için başsağlığı diledim. Bunların arkasında kimler var, Rusya var.

KIBRIS MÜZAKERELERİ: Keşke Rumlarla anlaşabilseler. Biz garantör ülketiz. Sayın Cumhurbaşkanı kafasına göre götürecek değil.