Avrupa'da böyle değil

Ercan Taner, Ziraat Türkiye Kupası'na 4 Büyükler'in önem vermemesiyle ilgili olarak Avrupa'da bu şekilde olmadığını, takımların bu kupaya da önem verdiğini belirtti ve "Ben geçen hafta Bayern Münih maçını anlattım hiçbir rotasyon yoktu öyle söyleyeyim. Ribery bile sakatlığı geçer geçmez maça yedek olarak sonra oyuna girdi" dedi.

Giriş Tarihi 06 Aralık 2013, 00:00 Güncelleme 06 Aralık 2013, 18:51
Avrupa’da böyle değil

İÇİNDEKİLER

İşte Ercan Taner'in açıklamaları:

"Bence ciddiye alıyorlar ama yedek oyuncular konsantrasyonlarını tam olarak sağlayamadılar. Özellikle büyükler bu maçlara hazır olarak sahaya çıkmaması bu sonuçların alınmasına yol açtı.

Ben geçen hafta Bayern Münih maçını anlattım hiçbir rotasyon yoktu öyle söyleyeyim. Ribery bile sakatlığı geçer geçmez maça yedek olarak sonra oyuna girdi. Sistemle ilgili de sorular sorabiliriz. Biraz daha renkli hale getirilebilir mi diye düşünüyorum. Tıpkı İngiltere FA Cup gibi yapılsa yani amatör takımlar birinci lig takımları birbiriyle karşılaşabilse yani resmi olan her kulüp birbiriyle oynayabilse ve bu iş erkenden başlasa, tek maçlı eliminasyon sistemi olsa ve ödülü büyük olsa diye düşünmekteyim.

Kulüpler tur atlamak için kupaya bakıyorlar ama sahaya çıkan onbir her zaman oynamaya hazır bir onbir. Ama yedekler niye vardır? Onbirdeki oyuncular sakatlıklar yaşanabilir, cezalı futbolcular olur ve bunlar yerine kendilerini göstermek için sahaya çıkarlar. Ama bakıyorsunuz 3 büyük kulüpteki yedek oyuncular bu özveriyi göstermiyorlar ve ben neden böyle olduğu sorusunun cevabını halên düşünmekteyim. Bana göre yedek yahut iskelet kadroda olsun her oyuncunun her maça hazır olması gerektiğini düşünüyorum. Kulüpler elbette ki bu kupaya önem veriyorlar ancak sahaya onbirler bana biraz enteresan geldi. Oyuncular neden hazır değil ben onu düşünüyorum.

Futbolun sürprizleri elbette olacaktır. Ama güç farkına maliyet farkına bakıyorsunuz sonuç yine enteresan geliyor bana. Futbol sürprizlere açıktır da ama bu kadar sürprizin de üst üste gelmesi bana enteresan geldi. Çünkü o takımların yedekleri olmasına rağmen aradaki maliyet farklarıyla bile o alt ligdeki kulüplerden üstünler. Futbol olarak beni şaşırttı."