Kitabına uydurdu!

Cem Uzan, aleyhinde haber yapmamak için Aydın Doğan'ın kendisinden 40 milyon dolar istediğini iddia etti. Medya patronu ise 'kitabında' savunmaya geçti: Uzan, 2002'de yanıma geldi ve 'Hakkımızda haber yapmayın. Sizinle anlaşalım' dedi. 'Hayır' yanıtını verince bana iftiralar attı. Ben bembeyaz bir kağıt gibiyim!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Aralık 2015 Güncelleme 05 Aralık 2015, 01:34
Kitabına uydurdu!

İÇİNDEKİLER

Medya patronu Aydın Doğan, bir zamanlar hükümet kurdurup, hükümet devirdi! "Ağaçları bahane edip" Gezi olaylarına destek verdi. Gazetesi Hürriyet başta olmak üzere televizyon ve internet siteleri, ortalığı yakıp yıkan DHKPC'lileri "masum" olarak gösterdi. 1 Kasım seçimlerinde rotayı HDP'ye çeviren Doğan, seçimin ardından "Kaybedenler Kulübü" listesinin başına yerleşti! Fransa'ya firar eden işadamı Cem Uzan'ın Aydın Doğan hakkındaki iddiaları ise adeta dengeleri değiştirdi!

'40 MİLYON DOLAR İSTEDİ'
Uzan, Doğan'ın kendisi aleyhinde yaptığı haberler için "40 milyon dolar verirsen bu yayınlar durur" dediğini iddia etti. Medya patronu ise Emin Karaca'nın kaleme aldığı "Aydın Doğan: Bir Medya Patronunun Öyküsü" adlı kitabında savunmaya geçti. Söz konusu kitapta, Doğan'ın Cem Uzan ile ilgili açıklamaları dikkat çekti. Uzan'ın gündemi sarsan açıklamalarına cevap veren Aydın Doğan, firari işadamının Motorola'dan 3 milyar dolar götürdüğünü tüm dünyanın bildiğini kaydetti. Bunları haber yaptığı için Uzan'ın kendilerine saldırdığını anlatan Doğan, şöyle devam etti:

UZAN 'SİZİNLE ANLAŞALIM' DEDİ
"Cem Uzan, 2002'de buraya geldi. ' Bizim hakkımızdaki Motorola vs. olaylarını haber yapmayın. Sizinle anlaşalım, dağıtımda anlaşalım, reklamda anlaşalım' dedi. Ben de 'Olmaz' dedim. Ben grubumun gazetelerine Uzanlar hakkında şu haberi yazmayın diye nasıl derim? O da dönüp 'Biz de sizin aleyhinizde yayın yaparız' dedi. Benim bir şeyim yok ki. Bembeyaz bir kağıt gibiyim ben. 'Siz benimle rekabette kavga edin' dedim Cem Uzan'a. O da 'Hayır. Benim önerdiğim şartlara boyun eğmezseniz biz başka türlü kavga ederiz' dedikten sonra gitti. Gazetesi hakkımda akla gelmedik iftiralar atmaya, yalanlar yazmaya başladı. Şimdiye kadar açtığım davalardan 30 küsurunu kazandım. Tahsil ettiğimiz tazminat trilyona yaklaştı, ama bu bile vız geliyor adamlara. Çamur atmaya devam ediyorlar. İşin yoksa uğraş mahkemelerde."

'BİLGİM VE İLGİM YOK'
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan hakkında İtalya'ya uzanan asılsız iddialar ortaya atıldı. İddia, yurt dışında olan bir yatırımcıya dayandırıldı. Firari işadamı Cem Uzan ise konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Bazı yorumların ve çarpıtmaların merkezine yeniden ismimin oturtulmaması için açıklıkla ve içtenlikle böyle bir olayla şahsen Cem Uzan olarak ilgim ve bilgim olmadığını kamuoyuyla paylaşmak isterim" ifadesi kullanıldı.

UZAN BOMBALADI
Cem
Uzan'ın, aHaber'de Ergün Diler ve Bekir Hazar yönetiminde yayınlanan Yaz Boz'a verdiği röportaj gündemi sarsmıştı. Uzan özetle şunları söylemişti: Doğan, hakkımdaki yayınları durdurmak için benden 40 milyon dolar istedi. Aydın Doğan bazı görüşmelerini kaydediyor. Tansu Çiller'i tehdit etti. Refahyol hükümetini Aydın Doğan ve Dinç Bilgin devirdi. Medya ile milletvekili transfer ettiler. Doğan yabancı istihbarat
servisleriyle çalışıyor.



İMAJ DEĞİŞTİRDİ
Siyaseti dizayn etmek için şekilden şekile giren Aydın Doğan, baş döndürücü değişimine bir yenisini daha ekledi. Kendisini baştan aşağı değiştirdi! Yeni imajıyla dikkat çekti. 79 yaşındaki Aydın Doğan, saçlarını boyamaktan vazgeçti. Takım elbiselerini bir kenara bırakıp, hatırı sayılır bir markanın 500 liraya satılan tişörtlerini giymeyi tercih etti. Sıra ise kendisini sert gösteren gözlüklerine geldi. Aydın Doğan ince çerçeveli gözlüklerini çıkartıp, kalın çerçeveli modern bir gözlük takarak imajına son halini verdi.

ÖZKÖK'TEN ÖVGÜ
Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, dünkü yazısında patronunun yeni imajına övgüler dizdi. Aydın Doğan'ın yeni imajını, adeta "İşte Benim Stilim" jürisi gibi masaya yatıran Özkök, patronuna 10 tam puan verdi.